Apple Music ve App Store’da sorunlar yaşanıyor

Apple Music ve App Store'da sorunlar yaşanıyor

Apple Music ve App Store şu anda normal şekilde çalışmıyorsa, yalnız değilsiniz. Apple’ın durum sayfası, her iki hizmetin de tüm kullanıcıları etkileyen sorunlarla ilgilendiğini belirtiyor. İşte detaylar.

Apple Music kullanıcıları uygulamada bazı problemlerle karşılaştıklarını sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladı. Bu problemler arasında erişilemeyen şarkı sözleri ya da uygulamada yaşanan ufak tefek kesintiler gibi sorunlar öne çıkıyor. App Store’a gelince, Apple basitçe kullanıcıların “bir sorun yaşıyor olabileceğini” belirtiyor. Down Detector kullanıcıları App Store sorunlarını sabah 09:00 bildirmeye başlasa da şirket konuyla ilgili daha fazla ayrıntı sağlamadı.

Apple Music ve App Store'da sorunlar yaşanıyor

Apple Music ve App Store sorunları, Pazar günü Apple Pay ile ilgili yaşanan bir sorunu takip ediyor. 40 dakikadan biraz fazla bir süre boyunca Interac kartı sahipleri Apple Pay ile alışveriş yapamadılar. Ayrıca bir kart ekleyemez, askıya alamaz veya kaldıramaz hale geldiler. Apple şimdi, ne olduğunu açıklamamasına rağmen, Müzik ve App Store sorunlarının çözüldüğünü söylüyor. Ancak bazı kullanıcılar için problemler hala devam ediyor. Açıkçası Apple gibi büyük bir şirketin global anlamda kullanıcılarını etkileyen bir probleme net bir bakış sunmaması ilginç. Şirketin kısa sürede problemin ne olduğunu anlayıp konuyla ilgili olarak kolları sıvaması gerekirdi. Ancak sorun herhangi bir açıklama yapılmadan kendiliğinden çözülmüş gibi görünüyor. Bu da böylesi büyük bir şirket için iyi bir durum değil.

ABD senatörü: “NASA, Elon Musk ve Jeff Bezos’un ATM’si haline geliyor”