Apple, Mac uygulaması Amphetamine’i yasaklamayı düşünüyor

Adsiz 5

Apple, uygulama politikalarının tutarlılığı konusunda bir kez daha incelemeyle karşı karşıya. MacRumors’ın bildirdiğine göre şirket, William Gustafson’ın uyanık kalmaya yardımcı programı Amphetamine’i 12 Ocak’ta Mac App Store‘dan kaldıracak bir kararı tersine çevirdi.

William C. Gustafson 1 Ocak’ta Reddit ve Github’daki gönderilerde Apple’ın kendisine “amfetamin” kelimesiyle ilgili tüm referansları kaldırması ve simgeden hapı yok etmesi için iki haftası olduğunu bildirdi. Gustafson, bunu yapamazsa, Apple’ın 12 Ocak’ta uygulamayı App Store’dan kaldıracağını söyledi. Uygulamanın logosu, bir hapın çizgi film görüntüsüne sahip.

Apple, uygulamanın 2014‘ten beri mevcut olmasına ve hatta mağazada tanıtılmasına rağmen, adın bazı uyuşturucu kullanımının teşvik edilmesini yasaklayan politikaları ihlal ettiğini iddia etmişti. Gustafson, amfetaminlerin ABD’de yasal olduğunu ve ilacı yüceltmek için hiçbir girişim olmadığını vurgulamıştı – tek gerçek referans ise uygulamanın ismiydi. Geliştirici, Apple’ın temyiz sürecinden yararlandı ve Apple, Gustafson’ın amfetamini “metaforik olarak” ve “tıbbi anlamda” referans aldığını fark etti.
Apple, Mac uygulaması Amphetamine'i yasaklamayı düşünüyor

Anlaşmazlık, 29 Aralık uyarısından sonra birkaç gün içinde sona erdi, ancak yine de App Store yönergeleriyle ilgili bazı sorunlar vurgulandı. Bu, sorun Mac’den çok iPhone’un bir sorunu, çünkü geliştiriciler uygulamaları App Store dışında kolayca sunabilirler. Yine de bu durum basit bir problem değil. Mac App Store önemli ölçüde teşhir sunuyor ve yeni kullanıcıları diğer kanallardan tanıtarak çekmek çok daha zor.

Apple Amphetamine uygulaması ne işe yarıyor?

Apple, Mac uygulaması Amphetamine'i yasaklamayı düşünüyor

Amphetamine, kullanıcıların makinelerini belirli bir süre uyanık tutmalarına yardımcı olan ücretsiz bir Mac uygulamasıdır. 2014 yılında başlatılan uygulama, 432.000‘den fazla kez indirildi ve ‌Mac App Store’da yüksek puan aldı. Uygulama, geçmişte MacRumors tarafından da öne çıkarıldı. Apple, ‌Mac App Store six’da altı yıl geçirdikten sonra aniden Amphetamine’in ‌App Store‌ Yönergelerini ihlal ettiğine karar verdi.

İş bulmayı kolaylaştıran özellikler açıklandı: LinkedIn iş bulma rehberi