Apple Music, Spotify’a rakip olacak özelliğini duyurdu!

Apple Music, Spotify'a rakip olacak özelliğini duyurdu!

Apple Music özel şarkılar sunmasıyla biliniyor, ancak uygulama şimdi bunları rakiplerine doğrudan meydan okumak için kullanıyor. İşte detaylar.

Şirket, Spotify Sessions’a çok benzeyen, ünlü sanatçıların şirket içi mekanlarda canlı performansları etrafında dönen bir Apple Music Sessions serisi başlattı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Apple sizi kendine çekmek için teknik nüfuzunu kullanıyor. Her şarkı uzamsal seste mevcut ve dinleme yeterli değilse performansların videoları mevcut. Carrie Underwood ve Tenille Townes’ın Apple’ın Nashville stüdyosunda favori ve cover’larını çaldığı ilk oturumlar ülke hayranlarına hitap ediyor. Yaklaşan sürümlerde Ingrid Andress ve Ronnie Dunn gibi isimler yer alacak.

Apple Music, Spotify'a rakip olacak özelliğini duyurdu!

Şirketin bu hamlesi aslında pek şaşırtıcı değil. Apple’ın ilk iTunes Originals’larından en son uzamsal ses tekliflerine kadar uzanan diğer özel ürünlerinde olduğu gibi, bu tamamen size hizmete geçmeniz veya bağımlı kalmanız için bir neden vermekle ilgili. Şirket bu sefer ana rekabeti konusunda utangaç değil. Bazı Spotify dinleyicilerini platformuna çekmeyi veya en azından Apple Music hayranlarını elinde tutmayı umuyor. Zira söz konusu müzik dinleme uygulaması olduğunda en önde ola  uygulamanın Spotify olduğunu belirtmeye gerek yok. İsveçli şirket bu konuda ciddi bir kitleye sahip. Müzik dinleme uygulamaları arasında ciddi yere sahip şirket ile baş etmek için Apple da gerekli adımlar atmaya başladı desek yanlış olmaz. Bu kapsamda şirketin daha fazla özellik sunması bekleniyor.

Wikipedia editörü yıllarca girdiği sahte bilgiyle ifşa edildi