SoundCloud önemli bir satın alım gerçekleştirdi

SoundCloud önemli bir satın alım gerçekleştirdi

SoundCloud, bünyesinin derinliklerine gömülü, mutlaka dinlenmesi gereken melodileri bulmayı kolaylaştırmak istiyor. Bu sebeple şirket önemli bir adım attı. İşte detaylar.

TechCrunch, şirketin bir AI müzik küratörlüğü şirketi olan Musiio’yu satın aldığını belirtti. Firmanın teknolojisi, şarkıları “dinlemek”, etiketlemek ve çalma listelerine yerleştirmek için AI teknolojisi kullanıyor. İdeal olarak, bu, ister yerleşik bir sanatçıdan ister yeni bir DJ’den olsun, beğendiğiniz parçaları keşfetme şansınızı artırıyor. Şirketler anlaşmanın şartlarını açıklamadı, ancak Musiio’nun SoundCloud keşif sisteminin “çekirdeği olacağını” söyledi. Musiio, teknolojisini diğer şirketlere sunmaya devam edecek.

SoundCloud önemli bir satın alım gerçekleştirdi

İki şirket kesin planlarını veya entegrasyon zaman çizelgesini açıklamadı. Ancak, hem SoundCloud hem de dinleyiciler için avantajları görmek kolay olacaktır. Şirket, bir etiket veya rakip servis kendilerini yakalamadan önce çığır açan bir sanatçıyı tespit etmek için Musiio’nun yapay zekasını kullanabilir. Ayrıca birçok şarkının çalınma ihtimalini düşürmek de şirketin planları arasında. Yeni satın alım sayesinde daha çeşitli çalma listelerini dinleyebilir ve listelere ulaşmadan önce çığır açan bir şarkı keşfedebilirsiniz. Neticede SoundCloud daha çok henüz keşfedilmemiş ancak keşfedildiğinde çığır açacak bazı parçalar içeriyor. Hal böyle olunca da bu parçaları başka müzik akış şirketleri keşfetmeden bulmak ve sunmak çok daha fazla önemli hale geliyor. Şirket de bunun farkında olacak ki bu yeni satın alımı ile hit olabilecek şarkıları herkesten önce yayınlamak istiyor.

TCL Gizlilik Görüntüleme Teknolojisini ortaya çıkardı