Apple mobil tarayıcı davasında haklı çıktı

Safari 15 hatası önemli bir güvenlik açığı oluşturdu

İngiltere’deki çıkarlarını ciddi şekilde tehdit etme potansiyeline sahip olan bir davayı kanan Apple, en azından bir süre için rahat bir nefes almış oldu.

Apple mobil tarayıcı davasında haklı çıktı. Apple, İngiltere Rekabet ve Piyasa Otoritesi’nin (CMA) teknoloji devini düzenleme çabasında ciddi bir geri adım attı. Şirket, antitröst denetimini geçen sonbaharda başlatan CMA’nın soruşturmasına karşı bir itiraz kazandı. Hatırlatmak gerekirse CMA, geçen Kasım ayında Apple ve Google’a karşı tam bir piyasa soruşturması başlatmıştı.

Safari 15 hatası önemli bir güvenlik açığı oluşturdu

O zaman düzenleyici kurum, birçok İngiliz işletmesinin mobil taramada iki teknoloji devinin sahip olduğu “boğaz kavramı” tarafından sınırlı hissettiğini söyledi. Soruşturma ayrıca, Apple’ın App Store kuralları aracılığıyla bulut oyun pazarını kısıtlıyor olup olmadığını belirlemeyi amaçladı.

Safari yazılım hatası

Apple mobil tarayıcı davasında haklı çıktı

Reuters’ın aktardığına göre, Apple, düzenleyici kurumun mobil tarayıcı pazarındaki konumunu araştırma yetkisinin “olmadığını” başarıyla savundu. Şirket, CMA’nın ilk kez mobil ekosistemler raporunu hazırladığı Haziran ayında soruşturmayı açması gerektiğini söyledi. CMA davalarını denetleyen Mahkeme Yargıçlığı, Apple’ın talebini kabul ederek düzenleyici kurumun soruşturma açıklamasını çok geç verdiği sonucuna vardı.

ios 9 2 safari guncellemesi

Apple, CAT’ın kararıyla “memnun” olduğunu ve “geliştiriciler için destek sağlamaya ve kullanıcılar için güvenli bir deneyim sunmaya devam edeceğini” söyledi. Tabii ki, CMA’nın bu durumdan hoşnutsuz olduğunu söylemeye de gerek yok.

Düzenleyici kurum tarafından yapılan açıklamada kullanılan, “Bugünkü karardan hayal kırıklığına uğradık. Bu pazar araştırması başvurusunu yaptık, böylece İngiliz tüketiciler daha iyi mobil internet hizmetleri seçebilir ve İngiliz geliştiriciler yenilikçi yeni uygulamalara yatırım yapabilir. Endişelerimiz ve pazar araştırması başlatma nedenlerimiz Apple tarafından tartışılmadı. Bugünün kararının önemi göz önüne alındığında, temyiz izni talep ederek dahil olmak üzere seçeneklerimizi değerlendireceğiz.” Şeklindeki ifadelerse, bu sürecin henüz sona ermediğini gösteriyor.

Ünlü porno yıldızı çekim sırasında ölüyordu!