Apple Maps Kapalı Alanlarda da Navigasyon Sağlayacak

amaps

Apple’ın resmi harita uygulaması Apple Maps, bazı mekanlarda da yönlendirme hizmeti gerçekleştirecek. İşte yeni eklenenler ve değişiklikler.

ABD’de Havaalanları ve AVM’ler Apple Maps’e Ekleniyor

Çıktığı ilk dönemde pek çok hatayı beraberinde getiren, Tim Cook’un özür dileyip üçüncü parti uygulama kurulmasını önerdiği, şirketin yazılım departmanının başında bulunan Scott Forstall’ın kovulmasıyla sonuçlanan olayların ardından, Apple Maps oldukça kullanışlı bir yazılım haline geldi. En büyük rakibi Google Maps ile özellikle iOS tarafında ciddi rekabete giren harita uygulaması, rakiplerine iç mekan çalımı attı.

Harita uygulaması, artık 34 havaalanı ve alışveriş merkezinin iç kısımlarında da size yönlendirme sağlayabiliyor. Örneğin havaalanlarında kontrol noktaları, tuvaletler, kafeler, kapılar, mağazalar gibi unsurların yeri tam olarak gösteriliyor. Böylece kullanımda işlevsellik bir adım daha ilerletilmiş. Tek yapmanız gereken istediğiniz mekanın üzerinde göz at seçeneğine dokunmak. Ardından kat planları karşınızda olacak.

Özelliğin kullanım alanı şimdilik çok kısıtlı. Detaylı bilgilerin ülkemizde yaygın şekilde kullanılıyor olması oldukça fazla zaman alacak gibi gözüküyor.

Apple FaceID üretimini arttırmak için servet harcamış!