Apple kapalı mekanlar için harita uygulaması hazırlıyor!

apple kapali ortam harita uygulamasi

Mobil sektördeki rekabet tam hızıyla devam ediyor. Apple tarafından ilginç bir iddia ile karşınızdayız. Geliştiriciler tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre Apple, kapalı ortamlar için yeni bir harita uygulaması üzerinde çalışıyor. Detayları haberimizde.

apple-kapali-ortam-harita-uygulamasi

Apple, yazılım ve donanım tarafında yenilikçi ve farklı ürünleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bir süre önce gündeme gelen kapalı ortamlar için harita uygulaması şimdi artık bir iddia olmanın ötesinde. App Store’da geliştiriciler için yayınlanan bir uygulama, kapalı ortam haritaları üzerinde çalışıldığını doğrular nitelikte.

Aşağıdaki ekran altıntısında Apple’ın “Indoor Survey” yani kapalı ortam araştırması üzerine bir uygulama denediğini açık bir şekilde görülebiliyor. Twitter üzerinden paylaşılan bu ekran görüntüsündeki uygulamayı herkes kullanabiliyor. Davetiye usulü ile çalışan Indoor Survey, kapalı ortamlarda yön bulma ve navigasyon hizmeti sunabilir. Google’ın Street View özelliğini iOS ve Android platformlarında sunmasının hemen ardından gelen bu gelişme, basit bir iddianın ötesinde.

Uygulamanın açıklamasında, radyo sinyalleri kullanılarak kapalı bir mekandaki konumun bulunduğu yazıyor. Ancak bu uygulama henüz test ve geliştirme aşamasında. Dolayısıyla tam olarak nasıl özelliklere sahip olacağı henüz bilinmiyor. Apple geçtiğimiz yıl 20 milyon dolara WiFiSlam isimli bir şirketi satın almıştı. Bu şirket, Wi-fi sinyallerini kullanarak mobil cihazların konumunu bulabiliyordu. Bu satın alma işleminin ilk meyvesini Indoor Survey’de görüyoruz.

apple-indoor-survey

Huawei Mate 8 Çıkış Tarihi Netleşti