Apple M2 çipli dokuz Mac modelini test etmeye başladı

Apple M2 çipli dokuz Mac modelini test etmeye başladı

Apple, yakında kendi ürettiği çipin yeni nesli tarafından desteklenen yeni bir Mac bilgisayar seti yayınlayabilir. İşte tüm detaylar.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre teknoloji devi, dört farklı M2 çipli en az dokuz Mac modelini yaygın olarak test etmeye başladı. Bu da Apple’ın bunları piyasaya sürmeye hazırlandığını gösteriyor. Kamuya açık olmamasına rağmen, Apple, App Store’dan üçüncü taraf uygulamaları kullanan makineleri test ediyor. Bu uygulamaların geliştirici günlükleri, şirketin yaklaşmakta olan bilgisayar grubundan ne bekleyeceğimiz konusunda bize bir fikir sunuyor.

Apple M2 çipli dokuz Mac modelini test etmeye başladı

Bildirildiğine göre test edilen cihazlardan biri, sekiz CPU çekirdeği ve grafik için 10 çekirdeğe sahip M2 çipli bir MacBook Air. Önceki raporlar, bir sonraki MacBook Air’in daha ince bir çerçeve, daha fazla bağlantı noktası ve MagSafe şarjı içerebilecek büyük bir yeniden tasarıma sahip olacağını gösteriyor. Apple ayrıca görünüşe göre bir M2 ve bir M2 Pro çipi tarafından desteklenen birkaç Mac minis’in yanı sıra yukarıda bahsedilen MacBook Air ile aynı özelliklere sahip bir giriş seviyesi M2 MacBook Pro’yu test ediyor.

Apple, 14 ve 16 inç MacBook Pro’larını Ekim ayında piyasaya sürdü, ancak Gurman, şirketin M2 Pro ve M2 Max yongaları tarafından desteklenen 64 GB belleğe sahip yeni 14 inç ve 16 inç dizüstü bilgisayarları test etmeye başladığını söyledi. Görünüşe göre M2 Max, mevcut modellerde 10 ve 32 olan 12 CPU çekirdeği ve 38 grafik çekirdeğine sahip. Son olarak, M1 Ultra’nın halefi tarafından güçlendirileceği bildirilen yeni Mac Pro var.

Kısa süre önce piyasaya sürülen M1 Ultra, Apple’ın şimdiye kadarki en sağlam çipi ve şu anda Mac Studio’ya güç vermekte. Gurman, şirketin şu anda test ettiği tüm modelleri piyasaya süreceğinin garantisi olmadığı konusunda uyarıyor. Bununla birlikte, yeni MacBook Air ve Mac mini’nin yanı sıra yeni giriş seviyesi MacBook Pro’nun bu yıl içinde piyasaya çıkacağına inanıyor.

Elon Musk Twitter’ı Satın Almak İçin 43.4 Milyar Dolarlık Teklif Yaptı