Apple küresel zam için kolları sıvadı

Apple music düet

Teknoloji dünyasının son zamanlardaki en büyük gündemi, ardı arkası gelmeyen zamlar. İşte bu furyaya katılan son isimse, teknoloji dünyasının en büyük ismi Apple oldu.

Apple küresel zam için kolları sıvadı. Pandemi insanlığın 2 yılını alıp götürdükten sonra, geride ise adeta bir enkaz bıraktı. 2022 yılının kış mevsiminden sonra yavaş yavaş etkisini kaybeden ve artık geldiğimiz bu noktada varlığı tamamen unutulan pandemi, maalesef geride bıraktıklarıyla adından bahsettirmeye devam ediyor. Pandemi döneminde vatandaşlarını desteklemek isteyen ülkelerin uyguladıkları politikalar ve yine pandemi yüzünden çalışamaz olan sektörler yüzünden ortaya çıkan üretim sıkıntıları, geride büyük bir ekonomik buhran tehlikesini bıraktı.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

Neredeyse her geçen gün yeni bir şeye gelen zam haberini okuduğumuz şu zamanlarda, teknoloji şirketlerinden de ya işten çıkarma ya da zam haberini hatta bazen her ikisini birden duyuyoruz. İşte Apple’da yaptığı son açıklamayla birlikte bu furyaya katıldığını ilan etmiş oldu.

Apple kendi WiFi yongalarını erteledi

Apple küresel zam için kolları sıvadı

Amerikalı teknoloji devi tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Şubat’tan itibaren dünya genelindeki pek çok ülkede App Store fiyatları artacak. Bunun anlamı söz konusu tarihten sonra App Store üzerinden yapılan hem uygulama satın alımları hem de uygulama için satın alımlar için daha yüksek ücretler ödenecek.

Apple music düet

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, şimdilik bu listeye Türkiye dahil değil. Ancak İngiltere, Macaristan, Mısır, Nijerya, Güney Afrika, Kolombiya gibi ülkelerin bu kapsama dahil olması ve açıklamada zammın sebebi olarak döviz kurundaki yükselişin gösterilmesi, Türkiye’nin de bir sonraki güncellemede listeye girme ihtimalinin bir hayli fazla olduğunu gösteriyor. Ne diyelim, eğer App Store’dan almak isteyip de ertelediğiniz bir uygulama varsa, belki şimdi tam zamanı olabilir.

GetirYemek Masa : GetirYemek’ten yeni hizmet