Forbes Hacklendi!

forbes logo

Son zamanlarda adını gerçekleştirdiği siber saldırılar ile sıkça duyurmayı başaran Suriyeli sanal korsanların yeni hedefinde Amerika bulunuyor.

forbes-logo

Suriye’de cereyan eden olaylar siber saldırıların da artmasına neden oldu. Esad yanlısı olduğu düşünülen Suriye Elektronik Ordusu (SyrianElectronicArmy) sanal tehditlerine devam ederken her geçen gün saldırıları arttırıyor.

Geçtiğimiz ay dünya çapında en ünlü e-ticaret ortamı olarak kabul gören eBay ve profesyonel ödeme hizmeti sunan PayPal’ı hackleyerek seslerini duyurmayı başarmışlardı. Sanal ordunun yeni hedefi ise Amerika’nın en büyük ekonomisi olan Forbes oldu.

Saldırıyı gerçekleştirdikleri ortamları sosyal medya aracılığıyla duyuran siber ordu, ekonomi devi Forbes’ı hacklediklerini Twitter ve Facebook hesapları aracılığıyla duyurdular. Saldırının doğruluğunu onaylayan Forbes yetkililerinin açıklamasına göre Suriye Elektronik Ordusu Forbes.com’un kullanıcı ara yüzünü ele geçirdi.

Tehditlerine bakıldığında tek dertleri para olarak görülebiliyor. Açıklamaya göre uygun bir para karşılığında hesapları geri vereceklerini aksi durumda çekilmeyeceklerini belirttiler.