Uber kullanıcıları şokta! Tüm veriler çalındı mı?

Uber ses kaydı özelliği

Dünyanın en önemli ulaşım servislerinden biri olan Uber, bir kez daha hacklenme haberleriyle karşımıza çıktı.

Uber kullanıcıları şokta! Tüm veriler çalındı mı? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gündelik hayatlarımızın kolaylaştığı inkar edilemez bir gerçek. Özellikle akıllı telefonlar ve bunlara bağlı olarak hayatımıza giren uygulamalar, hem gündelik yaşantımızı hem de hayat konforumuzu fazlasıyla arttırıyor. Ancak her güzel şeyin bir kusuru olduğu gibi bu güzelliklerin de bir sorunu var: Siber korsanlar.

Uber bu sonbaharda önemli bir değişiklik yapacak

Maalesef bilgi ve yeteneklerini insanlığın faydasına kullanmaktansa kendi çıkarları için kullanmayı tercih eden hackerlar, bir kez daha milyonlarca insanı kuşku ve tereddüte sevk etti. Uber’den yapılan açıklamaya göre, şirketin ana bilgisayarları ve tüm servisleri hacker veya hackerlar tarafından siber saldırıya maruz kalmış. Tabi bunun anlamı da Uber’in kaydını tuttuğu verilerin tamamı tehlikede. Şirket şu an için araştırmaların sürdüğünü ve saldırganların hangi verileri ele geçirdiğini anlamaya çalıştıklarını belirtiyor. Ancak şirketin bu konudaki geçmiş skandalları göz önüne alındığında, durumun az çok nasıl sonuçlanacağı tahmin edilebilir.

Ferdi Kaza Sigortası

Uber kullanıcıları şokta! Tüm veriler çalındı mı?

Öyle ki Uber, daha önce 2 büyük siber saldırının daha hedefi olmuş ve bunların birinde bizzat şirket CEO’su, siber korsanların ele geçirdikleri verileri yaymamaları karşılığında 100.000 dolar alabileceklerini söylemişti. Tabi biz bunları hep daha sonradan öğrenmiştik.

Uber Türkiye siyah minibüs

İşte benzer bir durumun bir kez daha gerçekleşip gerçekleşmediği yani siber korsanların kullanıcı verilerini ele geçirip geçiremediği, şirket tarafından yapılacak araştırmanın neticesinde anlaşılacak.

HUAWEI, IFA 2022 ’den 15 ödülle döndü