Apple, kişisel güvenlik özelliklerini genişletiyor

Apple, kişisel güvenlik özelliklerini genişletiyor

Apple, iOS 16’daki kişisel güvenlik özelliklerini, gizlilik ve güvenlik ayarlarını kilitlemeyi kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir özellik olan Güvenlik Kontrolü ile genişletiyor. İşte detaylar.

Güvenlik kontrolü, kullanıcıların hangi kişilerin konumlarına veya takvim bilgilerine erişebileceğini ve ayrıca bireysel uygulamalar tarafından kullanılan izinleri hızla gözden geçirmelerine olanak tanıyacak. Apple tarafından sunulan bu özellik, uygulama bazında veya temas bazında erişimi gözden geçirmeyi ve iptal etmeyi kolaylaştırmak için bir kontrol listesi şeklinde biçimlendirilmiş. Şirket, bu özelliğin özellikle taciz içeren bir ilişkiden kaçmaya çalışan insanlar için etkili olabileceğini söyledi. Kontrol listesine ek olarak, kullanıcıların iCloud’dan çıkış yapmasına, gizlilik ayarlarını kilitlemesine ve gelen mesajları yalnızca “ellerindeki cihazla” sınırlamasına olanak tanıyan bir “acil durum sıfırlaması” var.

Apple, kişisel güvenlik özelliklerini genişletiyor

Güncelleme, Apple’ın o zamandan beri bildirilen düzinelerce takip etme olayıyla bağlantılı olan AirTag özellikli izleme özellikleri üzerinde geniş çaplı bir incelemeyle karşı karşıya kalmasından sonra geliyor. Teknoloji devi WWDC etkinliğinde bir çok yeni özellik duyurdu. Bu özellikler arasında bir çok güvenlik güncellemesi ve performans iyileştirmesi de yer alıyor. Şirket yeni yazılım güncellemesi ile kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak yenilikler ve performans artırıcı iyileştirmeler getiriyor. Bunlara ek olarak artık iPhone cihazlardaki güvenlik güncellemeleri de otomatik olarak yüklenecek. Bu nedenle artık kullanıcıların güncellemeleri sürekli kontrol etmesi gerekmeyecek diyebiliriz.

Kripto para dolandırıcılığı milyar dolarlık pazar haline geldi