Reddit işten çıkarmalar konusunda acımasız davranıyor

Reddit, dahili sistem sorunu nedeniyle 'büyük bir kesinti' yaşıyor

Reddit bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor ve şirket şefi Steve Huffman tarafından gönderilen bir e-postaya göre, yapacağı hamlelerden biri 90 çalışanını işten çıkarmak olacak. Bu, şirketin 2.000 çalışanı olan mevcut işgücünün yaklaşık %5’i.

Reddit işten çıkarmalar konusunda acımasız davranıyor. Ayrıca Reddit, bu yıl işe alımları yavaşlatıyor ve yeni işçi alımını başlangıçta planladığı 300 personelden 100’e düşürüyor. Görünüşe göre sosyal ağ, gelecek yıl zararı karşılamak gibi en büyük hedeflerine ulaşmaya odaklanmak istiyor. Huffman’ın e-postada Reddit’in “yılın ilk yarısını sağlam bir şekilde geçirdiğini” ve bu yeniden yapılanmanın onu “bu ivmeyi ikinci yarıya ve ötesine taşıyacak” şekilde konumlandıracağını yazdığı bildirildi.

Reddit, dahili sistem sorunu nedeniyle 'büyük bir kesinti' yaşıyor

Reddit işten çıkarmalar konusunda acımasız davranıyor

Bu, Reddit’in para kazanmak için yaptığı hamlelerden sadece biri: sosyal ağ nisan ayında ayrıca, API’sine erişim için geliştiricilerden ücret almaya başlayacağını duyurmuştu. Şirket bu kararı, teknolojideki en büyük oyuncular, genellikle API aracılığıyla erişilen internetten alınan veriler kullanılarak eğitilen üretken yapay zekaya geçtiğinde verdi. Şirket, “Burası son 18 yıla yayılan en büyük insandan insana çevrimiçi sohbet külliyatından birine sahip bir platform, topluluklarımıza karşı bu içeriğin koruyucusu olma yükümlülüğümüz var” dedi.

Reddit yeni özelliğini duyurdu

Reddit büyük şirketlerden para kazanmak istiyor olsa da, bağımsız geliştiriciler bile kararından etkileniyor. Reddit için Apollo’nun tek geliştiricisi olan Christian Selig, uygulamasını olduğu gibi çalışır durumda tutmanın kendisine yılda 20 milyon dolara mal olacağını söyledi. Narwhal ve Reddit is Fun gibi diğer üçüncü taraf uygulamaları, kullanıcıları Reddit’in API’si için ödeme yapamayacakları ve muhtemelen kapanacakları konusunda uyardı.

Reddit bu uygulamanın fişini çekiyor

Çeşitli konulardaki düzinelerce subreddit topluluğu, bir protesto eylemi olarak 12 Haziran’dan itibaren karanlığa gömülmeyi planlıyor. Bazıları 48 saat hareketsiz kalmayı planlarken, diğerleri Reddit sorunu çözene kadar kalıcı olarak karanlıkta kalacak. Reddit işten çıkarmalar konusunda acımasız davranıyor.

Xiaomi yeni elektrikli scooter modeli daha fazla Avrupa ülkesinde satışa sunuluyor