Apple kafayı Android kullanıcılarına taktı

apple 2

Apple “Switch to iPhone” kampanyasına tüm hızıyla devam ediyor. Cupertino merkezli şirket Android kullanıcılarına göz dikmiş durumda.

Son yayınlanan raporlarda dünya genelinde Android kullanımının arttığı, iOS kullanımının ise azaldığı görülmüştü. Bu durumun farkında olan Apple, sadık olmayan Android kullanıcılarını iOS’e çekmek için kolları sıvadı.

Apple’ın web sitesinde bulunan “Switch” sekmesi kısa süre önce sil baştan yeniden düzenlenmişti. Bilindiği üzere bu bölüm Android kullanıcılarının, nasıl en az veri kaybı ile iOS’e geçebileceğini detaylı bir şekilde anlatan kısım oluyor.

Apple bu bölümü yenilemesinin akabinde resmi YouTube hesabından her biri 20 saniyenin altında 5 yeni video yayınlamıştı. Yayınlanan videolarda iOS’e geçmenin ne derece kolay bir işlem olduğu ve iOS’in faydalı yanları anlatılıyordu.

Hızını alamayan Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz gün 3 yeni video daha yayınladı. Yayınlanan videolardan ilki Google Play’de bulunan Move to iOS uygulamasına odaklanırken, diğer ikisi ise iOS’in kusursuz ve güvenilir bir işletim sistemi olduğunu ön plana çıkarıyor. Dilerseniz Apple’ın YouTube hesabına buradan ulaşarak ilgili videolara göz atabilirsiniz.

Açıkçası Apple’ın uyguladığı “Switch to iPhone” kampanyasının ne kadar başarılı olduğu, tartışmaya açık bir konu. Elbette Android’ten memnun olmayıp iOS’e geçmek isteyenlerin sayısı hiç de azımsanacak kadar değildir. Fakat aynı şeyin iOS kullanıcıları için de geçerli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bakalım Google cephesinden de benzer bir kampanya gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.