Nubia Z17 bir ilke imza atacak

nubia z17 3

ZTE’nin yan kuruluşu Nubia tarafından satışa sunulacak olan Z17 bir ilki de beraberinde getirecek. İşte Nubia Z17 hakkındaki detaylar.

Çin’in en önemli akıllı telefon tedarikçilerinden biri olan ZTE, global pazarda genel olarak yan kuruluşu olan Nubia ile boy gösteriyor. Pazarlama ve mali açıdan ZTE’ye bağlı olan Nubia, tasarımsal anlamda ise kendi ekibine sahip. Nubia şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Nubia Z17 ismi ile satışa sunulacak olan cihaz şimdiden ilgi odağı oldu.

Nubia Z17 hakkında şimdiye kadar bir çok sızıntı ve raporla karşılaştık. Bunlar genel anlamda telefonun özellikleri hakkında önemli bilgiler veriyordu. İşte bu bilgilerin bir kısmı Nubia yetkilileri tarafından onaylandı.

Çin’deki sosyal ağlarda dönen Z17 başlıklarına iştirak eden Nubia yetkilileri, telefonun 8GB RAM ile geleceğini doğruladı. Böylece Nubia Z17’nin dünyanın ilk 8GB RAM’li akıllı telefonu olacağı da kesinleşmiş oldu. Peki 8 GB RAM gerçekten bir akıllı telefon için gerekli mi?

Dürüstçe konuşmak gerekirse, şimdilik 6GB RAM’ler bile akıllı telefonlar için fazlalık diyebiliriz. Fakat ilerleyen yıllarda AI asistanlarının daha da güçlenmesi daha fazla RAM’e ihtiyaç duyulmasına neden olabilir. Ya da VR oyunlarının gelişmesiyle bu ihtiyaç artabilir. Fakat şimdilik 8GB RAM’in tamamen bir gövde gösterisi olduğunu söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Zira günümüzde 2GB RAM kullanan iPhone 6s modelleri de performans olarak son derece başarılı sayılırlar.