Apple iPhone 6s üretimine yeniden başladı!

iphone 6s

Apple, artık fişi çekilir dediğimizi iPhone modellerinin üretimine yeniden başladı. iPhone 6s modelleri artık Hindistan’da üretilecek. Peki, telefonun fiyatında bir indirim yapılacak mı? İşte detaylar!

Apple, 3 yıl önce yani 2015 yılında karşımıza iPhone 6s ve Plus modelleri ile çıkmıştı. Bu modelin üzerinden, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X gelmiş geçmişti. Artık üretiminin sonlandırılması beklenen iPhone 6s için bugün çok ilginç bir hamle geldi.

Apple, Hindistan’da iPhone 6s modellerinin üretimine yeniden başladığını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda iPhone SE üretimini de Hindistan’a taşıyan Apple, bu bölgedeki satışlarını arttırmayı planlıyor.

iPhone 6s neden Hindistan’da üretilecek?

Hindistan hükümeti geçtiğimiz Şubat ayında gümrük vergilerini yüzde 15 ile yüzde 20 arasında arttırmıştı. Apple da Hindistan’da popüler olan cihazlarının üretimini bu bölgeye kaydırarak, gümrük vergisinden muaf olmayı ve fiyat artışlarını son kullanıcıya yansıtmamayı planlıyor.

2018 iPhone modelleri yan yana görüntülendi!

Türkiye’de ise dünyanın en pahalı iPhone modellerini satan Apple, şimdilik üretimi ülkemize kaydırmayı düşünmüyor. Artan kurları, Türkiye’deki fiyatlarına henüz yansıtmayan Apple, yaz aylarının sonlarında ciddi bir zam yapacak gibi görünüyor.

iphone 6s

Türkiye’deki en pahalı telefon olan iPhone X’un fiyatının 7.200 TL‘ye kadar çıkacağı söyleniyor. Umarız Apple, fiyatları bu denli artırmak yerine üretim kanallarını Türkiye’ye taşımayı tercih eder.