iPhone 6 Benchmark Sonuçları Ortaya Çıktı

iphone 6 STILL 11 0000 578 801

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Benchmark’da görüldü. 

Apple sonunda yeni gözdeleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı görücüye çıkardı. Bugünlerde satışa sunulması beklenen cihazın teknik özellikleri belli olsa da perfomansı oldukça merak ediliyor. Bugün gelen haberlere göre ise Apple’ın iki yeni akıllı telefonu benchmark testlerinde görülmüş.

 

gsmarena_001

 

Popüler bir test sitesinde ortaya çıkan karşılaştırmalarda cihazlar RAM’leri, grafik işlemcileri ve elbetteki işlemcileri bazında test ediliyor. Bu noktada cihazların işlemcilerinin performansı hem tek çekirdek bazında hemde çoklu çekirdek bazında test ediliyor.

Sonuçlar oldukça ilginç, daha büyük olan ve daha çok alana sahip olan iPhone 6 Plus hem tek çekirdek testlerinde hemde çoklu çekirdekli testlerde iPhone 6’nın gerisinde kalıyor. iPhone 6’nın tekli ve çoklu çekirdek performans puanları sırasıyla 1627 ve 2920 iken, iPhone 6 Plus’ın tekli ve çoklu çekirdek performans puanları sırasıyla şu şekilde; 1481 ve 2662.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus arasındaki farkı daha iyi anlamak için daha derinlere inmek gerekirse; her iki cihazda da çift çekirdekli Apple A8 işlemci bulunduğunu görüyoruz. Ancak iPhone 6’da bulunan işlemci 1.39 GHz gücündeyken, iPhone 6 Plus’taki işlemci 1.32 GHz gücüne sahip. Aynı şekilde iki cihaz arasında RAM konusunda da ufak bir fark bulunuyor. iPhone 6’nın kullandığı RAM kapasitesi 987 MB iken, iPhone 6 Plus’ın kullandığı RAM 975 MB olarak karşımıza çıkıyor.

Açıkça görülen bu ufak farklar iki cihazın benchmark test sonuçlarını azda olsa etkiliyor ve iPhone 6’nın bir adım önde olduğunu gösteriyor.

Phantom Pain’den 21 Dakikalık Demo