Apple iPhone 15 serisi için hala kararsız!

iPhone fiyatlarında artış

Amerikalı teknoloji devi Apple, Eylül ayında tanıtacağı iPhone 15 serisi için şimdiden net bir yol haritası çizmek istiyor.

Apple iPhone 15 serisi için hala kararsız! Apple, Hindistan’daki tedarikçilerinin üretim hatalarında yüksek oranlara ulaşması nedeniyle Çin’deki tesisleri ile işbirliğini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle Foxconn Zhengzhou tesislerinde yaşanan olaylar iPhone 14 üretimini olumsuz etkilemişti ve yıl sonu satışları düşmüştü. Bu nedenle, Apple, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max üretimine Pentagon ve Luxshare’i dahil etti.

iPhone 15

Şirket, iPhone 15 serisinde en az bir modelin üretimini Luxshare’a emanet etmeyi planlıyor. Satışı diğer modellere göre daha az olacak olan iPhone 15 Plus, Luxshare tarafından üretilecek. Bu hamle, üretim sıkıntısı yaşandığında stoklara fazla bir etkisi olmayacak ve Luxshare’ın kendini gösterme fırsatı olacak.

iphone 15

Diğer üç modelin üretimi ise Foxconn tarafından gerçekleştirilecek. Bununla birlikte, duruma göre Pegatron da üretim sürecine dahil edilebilir. Apple, tedarik zincirindeki olası riskleri önlemek için üretimi farklı şirketler arasında dağıtarak stok sıkıntısını en aza indirmeyi planlıyor.

Apple iPhone 15 serisi için hala kararsız!

Ancak, iPhone 15‘in piyasaya sürülmesi için henüz resmi bir tarih açıklanmadı. Farklı tedarikçilerin üretimindeki belirsizlik, bu telefonların ne zaman raflarda olacağına dair belirsizlik yaratıyor.

Apple iPhone 15

Apple, Hindistan’daki tedarikçilerinden gelen yüksek hata oranlarına rağmen, Hindistan’ın potansiyel pazarını da göz ardı etmiyor. Şirket, daha düşük maliyetli modelleri için Hindistan’daki tedarikçilerle işbirliği yapıyor ve bu cihazları Hindistan’da üretiyor. Ancak, yüksek hata oranları nedeniyle, şirket, Hindistan’da ürettiği cihazları sadece yerel pazarda satışa sunuyor ve bunları diğer pazarlarda satışa sunmuyor.

Sonuç olarak, Apple, üretim sıkıntıları ve tedarik zincirindeki riskleri azaltmak için farklı tedarikçilerle işbirliği yapıyor. Ancak, üretim sürecinde yaşanabilecek belirsizlikler, iPhone 15’in piyasaya sürülmesinde gecikmelere neden olabilir. Apple iPhone 15 serisi için hala kararsız!

Elon Musk ücretli Twitter için kolları sıvadı!