Apple iPad ve MacBook üretimini Çin dışına taşıyor

ipadhubs.0

Teknoloji dünyasındaki yenilikçi isimlerden biri olan Apple iPad ve MacBook üretimini Çin dışarısına çıkarmaya hazırlanıyor. İşte konunun detayları.

Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple pek çok kategoride, pek çok ürün üretiyor. Genel olarak bu ürünlerin montajından sorumlu olan şirket ise Foxconn.

Foxconn iPhone‘dan, MacBook’a kadar pek çok farklı Apple cihazını üretiyor. Bu üretim bandının büyük bir kısmı Çin’de yer alırken, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde de Foxconn fabrikaları bulunuyor.

Son dönemde ABD ve Çin arasında gelişen olaylardan ötürü Foxconn üretim bandının önemli bir bölümünü Hindistana taşıma kararı almıştı. Fakat araya pandemi süreci girince, bu taşınma ileri bir tarihe ertelendi.

Foxconn zararı

Apple iPad ve MacBook üretimi için adres değiştiriyor

Ortaya çıkan Çin kaynaklı son haberlere göre Apple, Foxconn ile yaptığı görüşmeler sonrasında Hindistan yerine Vietnam’ı tercih etti. İlk etapta iPad ve MacBook üretiminin bir kısmının Vietnam’a kaydırılması planlanıyor.

Elbette bu şimdilik bir söylentiden ibaret. Zira mevcut koronavirüs pandemisinde bu tarz değişikliklerin geleceğini kestirmek pek de kolay değil.

Zaten Apple ve Foxconn cephesinden de resmi bir açıklama gelmiş değil. Fakat önümüzdeki günlerde merak edilen detaylar açıklanacaktır.

Şunu da dip not olarak hatırlatmamız gerekiyor. Hali hazırda Çin Apple tarafına herhangi bir yaptırım uygulamış değil.

Galaxy Z Flip 2 uygun fiyatlı olabilir