Apple iOS 18’e Google Gemini’yi de Ekleyebilir

Apple Spotify için karşı dava

Apple ve OpenAI iş birliği sonucunda iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’da Apple Intelligence’ın bir parçası olarak ChatGPT’ye doğrudan erişim var. Fakat Apple sadece ChatGPT ile sınırlı kalmayabilir. Teknoloji devi Gemini ve farklı yapay zekaları da işletim sistemlerine ekleyebilir.

Apple’ın en yetkili isimlerinden biri olan Craig Federighi WWDC 2024’ün açılış konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Federighi kullanıcılara gelecekte farklı yapay zeka seçenekleri sunmak istediklerini belirtti ve Google Gemini’nin de bir seçenek olabileceğini söyledi. Craig Federighi, “İnsanların kullanmak ve yapmak istedikleri için bir model tercih edebileceklerini düşünüyoruz. Belki yazarlık için başka bir model, kodlama için bir diğeri olabilir. Belki gelecekte Google Gemini de olabilir. Aslında şu anda duyurulacak bir şey yok ama yönümüz bu şekilde” dedi.

ios 18

Federighi, Apple’ın neden Google veya başka bir ismi değil de, OpenAI ve ChatGPT’yi seçtiğine dair soruya ise “Şirketin en iyiyle başlamak istemesinden” cevabını verdi. Siri, GPT-4o’dan ücretsiz olarak yararlanıyor, hesap oluşturmaya gerek yok. Apple’ın açıklamasına göre kullanıcıların istekleri, metinleri kaydedilmiyor ve IP adresleri de gizleniyor. Apple Intelligence özellikleri iOS 18’in ilk beta sürümüne dahil edilmedi. iOS 18’in eylül ayında çıkması bekleniyor.

Apple’ın tanıttığı yapay zeka özellikleri, ChatGPT’ye erişim diğer yandan güvenlik tartışmalarına da neden oldu. Cupertino’lu şirket kullanıcı gizliliğini sürekli vurgularken, Elon Musk başta olmak üzere bazı isimler ChatGPT’nin verilere ulaşacağını düşünüyor. Elon Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada ChatGPT’nin iPhone’lara entegre edilmesi halinde Apple ürünlerini şirketlerinde yasaklayacağını söyledi.

Philips, USB-C Şarjlı yeni 27 inçlik yeni monitörünü piyasaya sürdü