Apple iPhone Kullanıcılarına Casus Yazılım Uyarısı Gönderdi

Apple Spotify için karşı dava

Apple iPhone kullanıcılarını casus yazılıma karşı uyardı ve tüketicilerin bu uyarıyı ciddiye almalarını istedi.

Apple 2021’de kötü amaçlı yazılımlarla ilgili olarak iPhone kullanıcılarına uyarı göndermeye başlayacağını belirtti. Teknoloji devi o zamandan bu yana çeşitli bildirimler gönderdi. Şirket en son en son 92 ülkedeki iPhone kullanıcıları için uyarı yayınlamıştı. TechCrunch’ın haberine göre Apple şimdi de 98 ülkedeki iPhone kullanıcıları için alarma geçti ve yeni uyarı göndermeye başladı.

Yeni uyarıda, “Apple, Apple Kimliğinizle ilişkili olarak iPhone’u uzaktan ele geçirmeye çalışan casus yazılım saldırısının hedefinde olduğunuzu tespit etti” açıklaması ve güvenlikle ilgili tavsiyeler yer alıyor. Cupertino’lu firma saldırıları nasıl tespit ettiği konusunda herhangi bir şey söylemedi. Sonuç olarak şirket yöntemlerini ifşa edip de bilgisayar korsanlarının güvenliği atlamasını istemiyor.

iphone

Apple bir yandan da iOS 18’e odaklanmış halde. Her ne kadar iOS 18 yapay zeka özellikleriyle öne çıksa da, diğer yandan gelişmiş güvenliğe sahip olacak. Yapay zeka demişken iOS 18’e gelecekte ChatGPT dışında Google Gemini veya başka bir yapay zeka eklenebilir görünüyor. Apple’ın üst düzey isimlerinden biri olan Craig Federighi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu konuda yeşil ışık yaktı. Federighi, “İnsanların kullanmak ve yapmak istedikleri için bir model tercih edebileceklerini düşünüyoruz. Belki yazarlık için başka bir model, kodlama için bir diğeri olabilir. Belki gelecekte Google Gemini de olabilir. Aslında şu anda duyurulacak bir şey yok ama yönümüz bu şekilde” dedi.

Federighi, Apple’ın neden Google veya başka bir ismi değil de, OpenAI ve ChatGPT’yi seçtiğine dair bir soruya ise “Şirketin en iyiyle başlamak istemesinden” cevabını verdi. Siri, GPT-4o’dan ücretsiz olarak yararlanıyor, hesap oluşturmaya gerek yok. Apple’ın açıklamasına göre kullanıcıların istekleri, metinleri kaydedilmiyor ve IP adresleri de gizleniyor. iOS 18’in eylül ayında çıkması bekleniyor.

Apple Vision Pro’nun Satışları İyi Gitmiyor