Apple iOS 17.3’ün Cihaz Koruması, iPhone Hırsızlarının Hayatını Zorlaştıracak

Apple iOS 17.3'ün Cihaz Koruması, iPhone Hırsızlarının Hayatını Zorlaştıracak

Apple iPhone cihazları için bir üst seviye koruma daha sundu. İşte tüm detaylar.

Apple, hırsızların çalıntı bir telefon ve şifreyle yapabileceklerini sınırlayan, Çalıntı Cihaz Koruması adı verilen yeni bir iPhone özelliği ekliyor. Bu yılın başlarında Wall Street Journal’dan Joanna Stern tarafından hazırlanan bir raporun ardından oluşturulan katılım özelliği, iOS 17.3 beta sürümüne dahil edildi ve artık geliştiricilerin kullanımına sunuldu. Konum, biyometrik taramalar ve zaman gecikmelerinin bir kombinasyonunu kullanarak çalışarak mağdurların faili kilitlemesine ve verilerini korumasına olanak tanıyacak. Çalınan Cihaz Koruması, halka açık yerlerde kullanıcıların cihazı çalmadan önce şifrelerini girmelerini izleyen iPhone hırsızları arasında yaygın bir uygulamayı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu gibi durumlarda fail, mağdur herhangi bir şey yapmadan önce sahibinin Apple Kimliği parolasını sıfırlayabilir, Bul’u kapatabilir, bir kurtarma anahtarı ekleyebilir ve telefonu yeniden satış için fabrika ayarlarına sıfırlayabilir.

Apple, iPhone, iPad ve Mac'te iki güvenlik açığını kapattı

Örneğin, Çalınan Cihaz Koruması açık olmadığında, şifrenizi bilen bir iPhone hırsızı bunu kullanarak Apple ID şifrenizi değiştirebilir ve sizi cihazınıza kilitleyebilir. Bu, yankesicinin cihazı yeni bir kullanıcı için silmek için çok önemli olan Bul’u kapatmasına olanak tanır. Hırsız daha sonra iCloud kilitli bir tuğlayı çok daha ucuza devretmeye çalışmak yerine cihazı tam kullanılmış değeriyle satabilir.

Ancak özellik açıkken, kullanıcı ev veya iş gibi tanıdık bir yerden uzaktaysa telefon, Face ID veya Touch ID taraması isteyecektir. Ayrıca cihazdaki Apple ID şifresini değiştirmeden önce bir saatlik bir gecikme gerekecektir. Bir saatten sonra, iPhone’dan Apple Kimliği şifresini değiştirmeden önce yine de Yüz Kimliği veya Dokunmatik Kimlik Taraması isteyecektir. Bu, hırsızın hayatını çok daha zorlaştıracak.

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi