iPhone 6s duyuruldu! Tüm detaylar haberimizde!

iphone 6s iphone 6s plus1

#İŞBİRLİĞİ

9 Eylül tarihindeki etkinliğin yıldızı yeni iPhone modelleri oldu. Yeni iPhone modeli resmi olarak duyuruldu. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin detayları haberimizde.

Screenshot_25

Tim Cook yeni iPhone modellerinden önce iPhone’un genel durumundan bahsetti. Tüm dünyadaki akıllı telefon sektörüne göre dünyada %35 büyüyen iPhone pazarı, geçtiğimiz yıl ilk kez Çin’de satışa çıkmasından bu yana %95 oranında büyüme kaydetti. En sevilen ve en popüler akıllı telefon olarak tanımlanan iPhone yenilendi.

Screenshot_24

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri siyah, beyaz, altın sarısı ve pembe renk seçenekleriyle duyurulacak. Uzun süredir konuşulan pembe iPhone renk seçeneği sonunda resmileşti. Yeni iPhone modelleri, 7000 serisi alüminyumdan imal ediliyor. Bu alüminyum hava araçlarında kullanılmasıyla tanınıyor.

Screenshot_27

Uzun süredir konuşulan Force Touch özelliği resmiyet kazandı. Ancak farklı bir isimle. 3D Touch olarak adlandırılan bu özellik, basınca duyarlı olarak çalışıyor ve ekrana kuvvetli bastığınızda farklı bir menü açıyor. iOS 9 işletim sistemiyle birlikte geliyor ve iOS arayüzünde ve Apple uygulamalarında çalışıyor.

Screenshot_29

3D Touch özelliği, ekranın arkasına yerleştirilen yeni bir katman sayesinde çalışıyor. TapTic Engine adı verilen bir parça tarafından yönetilen bu özellik, size geri dönüşler veriyor. Mini titreşimlerle dokunuşlarınıza tepki verne bu yeni özellik, dokunmatik ekranların yeni hali olarak tanımlanıyor.

Screenshot_28

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın içerisinde 64-bit mimariye sahip Apple A9 işlemci yer alıyor. Yeni transistör yapısıyla işlem gücünde %70, grafik işlem gücünde ise %90’lık bir performans artışı söz konusu.

Apple A9 işlemciye M9 hareket işlemcisi de yardımcı olarak görev alıyor. Daha önceki iPhone modellerinde de gördüğümüz bu işlemci, ana işlemcinin üzerinden bazı yükleri alıyor.

Screenshot_30

İlk olarak iPhone 5s modelinde gördüğümüz parmak izi okuma sensörü Touch ID, ikinci jenerasyona kavuştu. 2 kat daha hızlı parmak izi okuyabilen Touch ID, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yer alacak.

Screenshot_31

Yenilenen Apple iSight kamera, 12 MP çözünürlüğe kavuşmuş durumda. Bu rakam daha önce 8 MP idi. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin kamerasının odaklama hızı konusunda da iyileşme söz konusu.

Doğru renk tonu üzerinde duran Apple, MP değerini artırmak yerine algılayıcıyı ve fotoğraf işleme algoritmalarını geliştirdiklerini belirtti.

Yeni iPhone modellerinde 4K video çözünürlüğüne destek geldi. 8 milyon piksellik 4K videoları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle çekmek mümkün olacak. 4K videolar, iMovie ile düzenlenebilecek.

Screenshot_32

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ön kamerası 5 MP çözünürlüğe çıkarıldı. Ayrıca yeni bir özellik daha duyuruldu. FaceTime olarak adlandırılan ön kamerayla fotoğraflar çekmek istediğinizde, ışığın yetersiz kaldığı ortamlarda telefonun ekranı flaş görevi görecek ve en doğru tonda ışık vererek daha güzel özçekimler elde etmenize  yardımcı olacak.

Screenshot_33

Yeni iPhone’larda Live Photo isimli yeni bir özellik daha duyuruldu. Bu özellik ile fotoğraflar birkaç saniyelik videolar gibi gözükecek. 3D Touch özelliğinden faydalanarak fotoğrafların üzerine bastığınızda fotoğraf birkaç saniyeliğine videoya dönüşecek. Ancak bu görüntüyü video olarak kullanmak mümkün olmayacak. Live Photos yani canlı fotoğraf özelliği Facebook tarafından desteklenecek.

Screenshot_34

Yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle birlikte yeni şarj istasyonu ve deri, silikon kılıflar duyuruldu. Her iki modelin teknik özellikleri de aynı. LTE performansı 2 kat artırıldı ve 300 Mbps hıza erişebilir hale geldi. Wi-fi hızında da iki kat hızlanma söz konusu. Yeni iPhone modelleri 800 Mbps’ın üzerine çıkabiliyor.

Screenshot_37

Yeni iPhone modelleri için Amerika’da Apple mağazalarında bir güncelleme programı duyuruldu. Henüz küresel fiyatlar duyurulmadı.

Yeni iPhone modelleri 12 Eylül’den itibaren ön siparişe açılacak. 25 Eylülde ise ön siparişe çıkan ülkelerde satışa çıkacak. Türkiye, 25 Eylül tarihinde listede yok. Yeni iPhone modelleri Kasım ayında ülkemizde satışa çıkacak.

Screenshot_38

iPhone Upgrade Program yani iPhone güncelleme programı bir abonelik sistemi olarak çalışacak. Aylık 32 Dolardan başlayan fiyatlarla operatörden bağımsız iPhone sahibi olmak mümkün olacak.

Screenshot_40

iOS 9 güncellemesinin ne zaman dağıtılacağı da açıklandı. iOS 9 güncellemesi 16 Eylül tarihi itibariyle destekleyen tüm cihazlar için duyurulacak.

Screenshot_41

Yeni Apple TV duyuruldu!