iPhone 15 serisi yakında çıkacak Qi2 kablosuz şarj standardıyla çalışacak

iPhone 15 serisi yakında çıkacak Qi2 kablosuz şarj standardıyla çalışacak

Apple iPhone 15 serisi için yeni bir gelişmeyi duyurdu. İşte tüm detaylar.

Apple, iPhone 15 serisini geçtiğimiz dönemlerde duyurdu ve şimdi seri için ciddi gelişmeler de sunuldu. Kablosuz Güç Konsorsiyumu (WPC) bu yılın başlarında Qi2 şarj standardını açıklamıştı. Bu sistem tamamen Apple’ın MagSafe teknolojisi kullanılarak oluşturulmuştu. Dolayısıyla iPhone 15 serisinin yeni kablosuz şarj yöntemini benimseyen ilk akıllı telefonlar arasında yer alması mantıklı geliyor. Şirket geçmişte Qi kablosuz şarja izin vermiş olsa da, Apple’ın yeni bir teknolojiye bu kadar hızlı geçiş yaptığını görmek açıkçası oldukça nadir.

iphone-15-pro

Yani yeni kablosuz iPhone 15 şarj cihazları çok yakında, hatta bu tatil sezonunda da karşımıza çıkacak. WPC, Belkin, Mophie, Anker ve Aircharge gibi şirketlerin, Apple’ın en yeni ve en iyi ürünleriyle entegre olması gereken tüm Qi2 ürünlerini önceden duyurduklarını söylüyor. Toplamda, 100’den fazla cihazın yakın gelecekteki bir sürüm için şu anda test aşamasında olduğu belirtiliyor. Buna Anker’in yakın zamanda duyurulan MagGo şarj cihazı serisi de dahil.

Peki Qi2 ile ilgili en önemli şey nedir? WPC, daha hızlı şarjın, daha yüksek verimliliği ve daha fazla rahatlığı sunuyor. Artık 13 yaşın üzerinde olan orijinal Qi şarj standardının yerini alıyor. Qi2 platformu, 15 watt’lık şarj desteği sunuyor ve cihazın hasar görmesini veya pil ömrünün kısalmasını önleyen gelişmiş güvenlik özelliklerine ek olarak yabancı nesne algılama özelliğine de sahip.

Samsung Galaxy S24’te yeni bir Instagram özelliği bulunacak