Apple, iPhone, iPad ve Mac için ilk güvenlik güncellemelerini yayınladı

iphone

Apple, iOS 16 ve macOS Ventura ile güvenlik yamaları için söz vermişti ve şimdi bu iddiasını yerine getiriyor. İşte tüm detaylar.

Appe, iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1 çalıştıran cihazlar için ilk Rapid Security Response güncellemelerini yayınladı. Her zaman olduğu gibi Yazılım Güncellemesi aracılığıyla bu güncellemeleri edinebilirsiniz. MacRumors, düzeltmenin 48 saat içinde dağıtılacağını söylüyor, bu nedenle güncellemeler için kısa bir süre beklemeniz gerekirse de şaşırmayın.

Şu ana kadar bazı aksaklıklar oldu. Bazı kullanıcılar, cihaz “artık internete bağlı olmadığı için” iOS’un güncellemeyi doğrulayamadığı konusunda bir hata uyarısı aldıklarını duyurdu. Bugüne kadar, yükseltmeler yalnızca beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyordu, ancak şirket şimdi bunu biraz değiştirdi diyebiliriz.

Apple, iPhone, iPad ve Mac için ilk güvenlik güncellemelerini yayınladı

Rapid Security Response, Apple’ın güvenlik açıklarının geleneksel yazılım güncellemelerinden daha erken düzeltilmesini sağlıyor. Bu güncelleme çoğu açıdan kullanıcıların rahat bir nefes almasını sağlayacaktır. Kötü amaçlı yazılımın toplulukta, özellikle de otomatik güncellemeleri etkinleştiren kullanıcılar arasında hızla yayılmasını önleyebilir.

Acil durum güvenlik güncellemeleri kavramı elbette yeni değil. Apple, Microsoft ve diğerleri program dışı yamalar yayınladılar. Bu sadece süreci kolaylaştırıyor ve kullanıcılara güvence sağlıyor. Söz konusu güncellemeler ile verilerinizin ele geçirilebileceğinden endişe etmenize gerek kalmayacak. Güncellemeler cihazları aktif tutmak ve sorunlara karşı korumak için gerekli olan her şeyi içeriyor diyebiliriz. Bu kapsamda güncellemelerin önemini göz ardı etmemek lazım.

Zencefil, sağlığınız için en iyi şey olabilir: İşte vücuda yararları