Apple gazilerin tıbbi kayıtlarına erişmek istiyor!

Apple

Apple sağlık sektöründe büyük bir rol üstlenmeye hazırlanıyor. Cupertinolu teknoloji devi şimdi de gazilerin iPhone’larındaki tıbbi kayıtlarına ulaşmak için büyük bir anlaşma imzalamak için kolları sıvadı. Peki, bu veriler ile neler yapılacak?

Apple Watch ile sağlık sektörüne giriş yapacağının sinyallerini veren Cupertinolu teknoloji devi, bu alandaki en büyük yatırımını Watch Series 4 ile yapmıştı. EKG yani Elektrokardiyografi ölçümü yapan Series 4, yeni bir devri başlatmıştı.

Ayrıca Series 4‘te yer alan düşme algılama sensörü sayesinde görünmez kazalardaki ölümleri minimuma çekmek isteyen firma, şimdi de gazilerin tıbbi kayıtlarına ulaşmak için kolları sıvamış durumda.

Apple şimdi de gazilerin tıbbi verilerini toplayacak

The Wall Street Journal’ın yayınladığı bir rapora göre; Cupertino merkezli firma, Gazi İşleri Bakanlığı ile görüşme halinde. Firmanın, bakanlık ile gazilerin iPhone’daki elektronik tıbbi kayıtlara erişim sağlamasıyla ilgili görüşmelerde bulunduğu söyleniyor.

iPhone 7 fiyatı Black Friday’de dip yaptı!

Böyle bir anlaşma; firmanın daha fazla tıbbi kurumla ortaklık kurması, sağlık verilerinin depolanması ve paylaşılması için büyük bir adım olacak. Amerika’daki 9 milyon gazinin tıbbi kayıtlarının hem iPhone’dan hem da ilgili hastahanelerden toplanacağı da raporda yer alıyor.

Apple

Eğer firma bu denli büyük bir anlaşmayı imzalayabilirse, ilerleyen yıllarda iPhone ve Watch üzerinde yapılacak olan sağlık iyileştirmeleri çok farklı bir boyut kazanabilir. Kim bilir ilerleyen yıllarda Watch modelleri ile tansiyon ve şeker ölçümü bile sağlanabilir.