Apple Firması,En Güçlü Kadın Angela Ahrend Transfer Etti

aa

Apple firması rekabette daha önde olmak için strateji üzerine strateji kuruyor. Son günlerde yaptığı kampanyalarla anılan Apple firması, şimdi de en iyi markalardan biri olan Burberry’in CEO’su Angela Ahrend’i transfer etti.

Angela Ahrend 2014 senesinin ortasında Burberry firmasında ki işini bırakacak. Daha sonra ise Apple firmasına geçecek. Angela Ahrend İngiltere’nin en fazla kazanan CEO’sudur. Yıllık kazancı yaklaşık olarak 26 milyon dolar civarındadır. Ayrıca en güçlü 50 kadın listesinde ön sıralarda yer alıyor. Kendisi 2001 yılından bu yana Burberry firmasının CEO’luğunu yapmaktaydı. Ancak Burberry firmasının yaptığı açıklamaya göre kısa süre önce Angela Ahrend, Apple firmasıyla anlaşmış. Angela Ahrend, Apple firmasında perakende ve online satışların yönetiminden sorumlu olacaktır. Direk olarak Apple firmasının CEO’su Tim Cook’a bağlı çalışacak.

aa

Bu şekilde Apple, internet aleminde de satışlarını arttırmayı hedefliyor. Çünkü Angela Ahrend çok başarılı bir kadın ve kendisinden lüksü dijitalleştiren kimse olarak bahsediliyor. Başarıları nedeniyle Burberry firmasına çok kazandırdı. Kendisi de çok kazanan bir kadın oldu. Apple firmasından alacağı maaş şuanda belli değil. Ancak Burberry firmasından aldığı maaştan daha fazla bir ücret ödeneceği kendisine kesindir.