Apple Firması Topsy’i Satın Aldı

ap

Apple firması son yaptığı satın alma işlemiyle merak uyandırdı. Kendi sektörüyle doğrudan bir bağlantısı olmayan Twitter ölçümleme girişimi olan Topsy’yi satın aldı.

Evet geçtiğimiz günlerde bir satış gerçekleşti. Resmi olarak onaylanmasa da Apple firması, twitter analizi yapan Topsy firmasını satın aldı. Daha önce kendi sektörü ile alakalı satın alma işlemlerini hemen duyuran ve nedenini açıklayan Apple firması, bu son satın alma işlemi ile oluşan soru işaretleri ve merakları giderecek bir açıklama da henüz bulunmadı. Topsy firmasının twitter aleminde en çok kullanılan kelimeleri analiz eden, neyin popüler olduğunu tespit eden bir firmaydı.

ap

Yapılan tahminlere göre Apple firması Topsy’deki analiz mühendisleri ekibine göz dikmiş. Bu ekibi kendi firmasına ait olan iTunes üzerinde çalışmalarda kullanacak. Yani Apple firmasının Twitter ile alakalı bir girişimi yok. Topsy analiz alt yapısını kullanarak, iTunes içerisinde neyin popüler olup, olmadığını takip etmek, ona göre bir eylem yapmak istiyor. Bunun içinde milyonlarca twit ifadelerini tarayan Topsy firmasını satın aldı.