Geleceğin Tv Tasarımları Belli Oldu

Philips firmasının dağıtımını ülkemizde ve dünyada yapan TP Vision firması, Türkiye içerisinde düzenlediği geleceğin televizyon tasarımı yarışması sonuçlarını açıkladı.

Güçlü bir juri değerlendirmesi altında yapılan yarışma da birinci Box adlı projeyle Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencisi Yalçın Çelikdemir oldu. İkinci olan yarışmacı ise, Extend adlı projesiyle Scuola Politecnia Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Yüksek Lisans öğrencisi Mehmet Oğuz oldu. Üçüncülüğü elde eden yarışmacı Hologram adlı projesiyle Yaşar Üniversitesi, Mimarlık fakültesi öğrencisi İdil kantarcı oldu.

box

TP Vision Türkiye’de plazma tv kategorisinde en çok tercih edilen marka oldu. Bunu da 2013 ylında geliştirdikleri designline modeliyle başardı. Bu tasarım, plazma tv modellerine yeni bir bakış açısı kazandırdı. Şimdi de aynı firma geleceğin tasarım fikirlerinin kendisinden çıkmasını sağlamak ve böylece rekabetteki üstünlüğünü kalıcı kılmak için yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmaların ilki sonlandı ve kazananlar belli oldu. Philips bu tür yarışmalarla Türkiye içerisinde ki pazarını da arttırmayı düşünüyor. Fikirlerin Türk gençlerinden çıkması, Türk kültürü ile yoğrulması, tv modellerinin gelecekte Türkiye açısından daha tercih edilebilecek marka olmamızı sağlayacaktır.

Yarışmada derece alan yarışmacılar Dutch Design Week’e gidecekler. Ayrıca Week’in kurucusu olan Hans Robertus’la tanışma fırsatı elde edecekler. Bunun yanında dereceye girenler Amsterdam Philips Tasarım Stüdyolarını gezme imkanı da elde edecekler. Pihilips tv modellerinin tasarımcısı olan Rod White ile tanışma fırsatı da elde edecekler.