Apple 2019’un ilk çeyreğinde ne kadar kazandı?

Apple

Apple, 2019’un ilk çeyreğine ait mali raporlarını açıkladı. Yıla yüzde 5’lik bir düşüş ile başlayan Cupertinolu firma, 2019’un ikinci çeyreğinde bu zararı kapatacak gibi görünüyor. İşte firmanın 2019’un ilk çeyreğine ait mali raporu.

Apple, 2019’un ilk çeyreğine ait mali raporları ile bugün karşımıza çıktı. Cupertino merkezli firma, yaşanan anlamsız fiyat artışlarından dolayı uzun bir süredir Türkiye gibi ülkelerden memnun değildi. Bu memnuniyetsizlik mali raporlara da yansıdı. Firma 2019’un ilk çeyreğinde, geçen yıla göre yüzde 5’lik bir düşüş yaşadı.

84.3 milyar dolar gelir elde eden firma, hisse başına kartını yüzde 7.5 arttırarak 4.18 dolara çıkarmayı başardı. Uluslararası satışlar ise çeyrek dönem gelirinin yüzde 62’sini oluşturdu. Firmanın belini yine her zaman olduğu gibi iPhone doğrulttu.

iPhone satışları geçen yıla göre yüzde 15 düşmesine rağmen, iPhone satışlarından elde edilen gelir yüzde 19 arttı. Yani iPhone fiyatlarının artması Cupertinolu firmaya yaradı.

Hizmet gelirleri yüzde 10.9 artışla 10.9 milyar dolara çıktı. Mac modelinden elde edilen gelirler ise yüzde 9 oranında arttı.

Apple Watch, AirPods, HomePod ve aksesuar gelirleri ise yüzde 33 arttı. iPad modellerinden elde edilen gelir ise yüzde 17 oranına arttı.

FaceTime açığı yüzünden iPhone’lar dinlenebiliyor!

Tim Cook; gelir hedeflerinin altında kalınmasının hayal kırıklığı yarattığını ancak firmanın uzun dönemde daha güçlü olacağını belirtti. Tim Cook ayrıca 2019’un ikinci yarısına ait tahminlerini de paylaştı.

Apple’ın 2019’un ikinci çeyreği için planları

55 milyar dolar ila 59 milyar dolar arasında gelir elde etmek.

Brüt marjı yüzde 37 ile yüzde 38 arasına çıkarmak.

Diğer gelir/gider dengesini 300 milyon dolarda tutmak.

Vergi oranını yüzde 17 seviyesine sabitlemek.

Faaliyet harcamalarını 8.5 milyar dolar ila 8.6 milyar dolar arasında dengelemek.

apple