Apple fabrikasında toplu gıda zehirlenmesi!

Apple fabrikasında toplu gıda zehirlenmesi!

Apple, fabrikadaki kötü çalışma ve yaşam koşullarının işçilerin greve gitmesine neden olmasının ardından Hindistan’daki bir iPhone montaj tesisini araştırmak için bağımsız denetçiler gönderiyor. İşte detaylar.

Güney Hindistan’daki tesis, uzun süredir Apple ortağı olan Foxconn tarafından işletiliyor. Reuters tarafından yapılan bir araştırma, tesiste çalışan kadınların son derece zor koşullarda çalıştığını, kalabalık yurtlarda yerde yatmaya zorlandıklarını ve suyu akıtmadan tuvaletleri paylaştığını ortaya koydu. Son zamanlarda, bir gıda zehirlenmesi salgını 150 kişiyi hastaneye kaldırarak, işçilerin 18 Aralık’ta fabrikayı greve ve kapatmasına neden oldu.

Apple fabrikasında toplu gıda zehirlenmesi!

Buna cevaben Apple, tesisi “denetimli denetime” tabi tuttuğunu söylüyor (ancak şirket bunun Foxconn veya iPhone’larını monte eden işçiler için ne anlama geldiğini söylemedi). Tesis yaklaşık 17.000 kişiyi istihdam ediyor ve Chennai’nin yaklaşık 40 km batısında bulunuyor. Apple sözcüsü BBC News‘e şunları söyledi: “Foxconn Sriperumbudur’daki gıda güvenliği ve konaklama koşullarıyla ilgili son endişeleri takiben, bağımsız denetçiler gönderdik. Çalışanlar için kullanılan bazı uzak yurt konaklama ve yemek odalarının gereksinimlerimizi karşılamadığını tespit ettik ve kapsamlı bir dizi düzeltici önlemin hızla uygulanmasını sağlamak için tedarikçiyle birlikte çalışıyoruz.”

Foxconn, kötü koşullar için özür diledi ve Tamil Nadu eyalet hükümeti tarafından bildirildiği üzere, yaşam alanlarını genişletmek, banyoları iyileştirmek ve içme suyu sağlamak gibi tesislerini iyileştirmeyi kabul etti. Şirket, yakında tesiste çalışmaya devam edeceğini söyledi.

OnePlus 10 Pro gizemli bir detayla ortaya çıktı: Kimse anlam veremiyor (Video)