Apple, eski avukatlarına dava açtı!

Apple alternatif ödeme

Adalet Bakanlığı (DOJ) basın açıklamasına göre, eski bir Apple avukatı koruması gereken bilgileri sızdırdığı için suçlu bulundu. İşte detaylar.

İddialara göre bir zamanlar şirketin eski şirket sekreteri ve şirketler hukuku direktörü olan Gene Levoff, Şubat 2011’den Nisan 2016’ya kadar “Apple mali sonuçları hakkında kamuya açık olmayan bilgileri kötüye kullanmış. Ardından şirketin hisselerini içeren işlemler gerçekleştirmiş. Kendisine yönelik suçlamalar ilk olarak SEC tarafından 2019 yılında bir sivil şikayet olarak sunulmuştu.

Apple, eski avukatlarına dava açtı!

Levoff ayrıca, yayınlanmadan önce şirket kazanç raporlarını ve SEC dosyalarını inceleyen bir grup olan Apple’ın Açıklama Komitesi’nde görev yaptı. Levoff , şirket dışından kişilere sızdırılmaması gereken bilgileri sızdırmasıyla ilgili suçlu bulundu.  Eski avukat bu süre zarfında Apple hisselerini alıp satamayacaklarını ve şirketin ticareti politikasını sızdırmış. Levoff, özellikle, şirketin üç aylık ve yıllık kazanç materyalleri taslağını  kamuya açıklanmadan önce gözden geçiren ve tartışan Apple’ın Açıklama Komitesi’nin eş başkanıydı. Son dönemlerde gizlilik ve güvenlik gibi konular hiç olmadığı kadar önemli bir hale geldi desek yanlış olmayacaktır. Bu kapsamda dünyanın en büyük teknoloji devlerinden şirketin da bu tarz problemler ile uğraşması şaşırtıcı değil.

Ancak dışarıdan gelen saldırılara yönelik korunmak mümkün olsa da bilgileri sızdıran kişi içeriden olduğunda problem başka bir boyut kazanıyor diyebiliriz. Bu kapsamda dava hala devam ediyor ve avukatın cezası henüz belli değil.

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’nde LGBTQ aramalarını ve ürünlerini kısıtladı