iPhone kullanıcıları Apple’a dava açtı!

iphone 1

Akıllı telefon pazarının en fazla kar marjına sahip şirketi olan Apple, şu aralar bazı güncelleme sorunlarıyla uğraşıyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde, Apple’ın son yaptığı iOS güncellemeleri sonrasında eski iPhone modellerinin yavaşladığı ortaya çıkmıştı. Apple bu yavaşlamanın kasti olarak yapıldığına dair suçlamaları ilk başlarda reddetse de sonrasında kabul etmişti.

Apple eski modelleri bilerek yavaşlatıyor

Birçok iPhone kullanıcısı, Apple’ı eski iPhone modellerini bilinçli olarak yavaşlatmakla suçladı. Kullanıcılar Cupertino merkezli şirketin, yeni iPhone modellerinin satışını arttırmak için böyle bir hamle yaptığı görüşünde hem fikir.

Fakat Apple cephesinden yapılan açıklamalara göre, durum sanılandan oldukça farklı. Zira Apple’ın mevcut güncellemeleri eski iPhone modellerinin kullanım ömrünü uzatmak için yayımladığı belirtiliyor. iPhone modelleri eskidikçe batarya destekli bazı sorunların ortaya çıkabileceği ve bunun sonucunda da telefonlarda ani kapanmaların yaşanabileceği açıklandı. İşte bu ani kapanmaların önüne geçilmesi için Apple’ın yayınladığı güncellemeler ile işlemci frekanslarını kısıtladığı, dolayısıyla da telefonu yavaşlattığı belirtildi.

Peki şimdi ne olacak? Geniş bir kullanıcı kitlesi Apple’ın bu yaptığı güncellemelerden rahatsız. Hatta Stefan Bogdanovich ve Dakota Speas isimli iki kullanıcı Orta Bölge Kaliforniya Bölgesi mahkemesinde Apple’ı dava etti.

Şimdi ne olacağını bekleyip göreceğiz. Burada Apple’ın tek dezavantajı güncelleme esnasında kullanıcıları telefonun yavaşlayacağı konusunda yeterinde bilgilendirmemiş olması. Bakalım Cupertino merkezli şirket bu durumda kendisini nasıl savunacak.

Galaxy A8 2018 ve A8+ çıkış tarihi