Apple ekran sorunu olan Watch Series 6 cihazları için ücretsiz onarım programını duyurdu

aa3

Apple, ekran sorunu olan hatalı Watch Series 6 birimleri için ücretsiz bir onarım programı duyurdu . Arızalı bir ekrana sahip olan 44 mm Apple Watch Series 6 birimlerinin küçük bir yüzdesi var. Sorun, ekranın kalıcı olarak kararmasına neden oluyor.

Boş ekran sorunu, Nisan ve Eylül 2021 arasında üretilen bazı Apple Watch Series 6 birimlerini etkiliyor. Bu nedenle Apple, belirtilen cihazlarda belirli sorunu gidermek için ücretsiz bir hizmet sunuyor. 

Bu kategoriye giren kullanıcılar, Apple’ın resmi web sitesi aracılığıyla ücretsiz hizmet için uygun olup olmadıklarını doğrulayabilirler. Web sitesindeki seri numarası denetleyicisini kullanarak saatinizin onarım programı için uygun olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Apple Watch Series 6’nın ekran arızalı birimlerinin tespit edilen tüm sahipleri, saatlerini ücretsiz olarak tamir ettirecek. Bu, resmi Apple tesislerinde veya yetkili servis sağlayıcılarında yapılabilir.

Watch Series 6

Apple, onarımın yalnızca cihazdaki boş ekran sorunuyla ilgili olduğunu söylüyor. Değerlendirme sırasında başka bir sorun tespit edilirse, bu onarımın maliyeti mal sahibine aittir. Dünya çapındaki saat kullanıcıları onarım hizmeti için uygundur ve ürünün ilk satışından sonraki iki yıl içinde satın alınan cihazları kapsıyor.

Arızalı ekranların pazara dağıtılmadan önce tanımlanmasına neyin neden olabileceği belirsizdir. Apple, bu kusura sahip belirtilen birimlerin aynı üretim serisinden gelip gelmediğini de açıklamadı. 

Google Pixel Watch’ın nihai tasarımı ortaya çıktı