Apple ekran altı kamera konusunda çok ılımlı değil

iPhone 14 Plus

Akıllı telefon pazarındaki öncü isimlerden biri olan Apple, ekran altı kameralar konusunda rakiplerinden hayli farklı düşüncelere sahip. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple ekran altı kamera konusunda çok ılımlı değil. Bilindiği üzere Apple’ın son dönemde satışa sunduğu iPhone modellerinin ön panelinde selfie kamerası haricinde, 3D FaceID modülü de yer alıyor. Bu modül sayesinde iPhone modellerinin göreceli olarak daha kaliteli selfie fotoğraflar çektiğini söyleyebiliriz.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Peki Apple neden ekran altı kamera teknolojisine sıcak bakmıyor? Malum hali hazırda bazı üreticiler bu teknolojiyi deneyimlemeye başladı. Örneğin Samsung Galaxy Z Fold 4 modelinde ekran altı kameraya yer vermişti.

Samsung haricinde, Oppo ve ZTE gibi markalar da bu teknolojiyi kullandılar. Peki Apple neden hala bu teknolojiye geçiş yapmamakta ısrarcı?

Apple, macOS Monterey'de önemli bir hatayı düzeltti

Apple ekran altı kamera konusunda çok ılımlı değil

Apple’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Cupertino merkezli şirket ekran altı kamera teknolojisine, görüntü kalitesinden ötürü sıcak bakmıyor. Hali hazırda Apple’ın bu teknoloji için gücü var. Fakat selfie tarafındaki kaliteyi düşürmek istemedikleri için bu teknolojiyi şimdilik rafta bekletiyorlar.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Apple’ın bu açıdan haklı olduğunu varsayabiliriz. Çünkü Samsung, Fold 4’te kullandığı ekran altı kamera teknolojisinden ötürü kamera çözünürlüğünü 8MP’le çekmek zorunda kalmıştı. Görüntü çözünürlüğünün yanında pek çok kamera yeteneği de askıya alınmıştı. Dolayısıyla kamera ekranın altına gömülecek diye kaliteden ödün vermek çok da mantıklı olmayabilir.

God of War ne kadar sattı? İşte bu sorunun yanıtı!