Apple CEO’su Tim Cook’tan sürpriz karar

Apple CEO'su Tim Cook

Apple CEO’su Tim Cook sürpriz bir karara imza atarak kendi alacağı ücreti düşürdü. Cook bir önceki yıldan yüzde 40 daha az kazanacak.

Bildiğiniz gibi 2022 teknoloji dünyası için hiç de kolay geçmedi. Tüm dünyada etkileri hissedilen küresel finansal kriz sebebiyle pek çok şirket yara aldı. Apple ve Google gibi en güvenilir teknoloji şirketleri bile 2022’de büyük değer kaybetti. Sonuç olarak pek çok şirket kemer sıkma politikalarını devreye soktu ve bunun sonucu olarak teknoloji sektöründe çalışan binlerce kişi işinden oldu. Hal böyle olunca bu teknoloji şirketlerinin başındaki isimlerin aldığı yüklü paralar da daha göze batar hale geldi. İşte bu yüzden olsa gerek ki Apple CEO’su Tim Cook, sürpriz bir karar imza attı.

Apple, 2023’te Tim Cook’a ödeyeceği ücreti yüzde 40 düşürme kararı aldı. Bu karar, Tim Cook’un bu yöndeki isteği üzerine alındı. Tim Cook’a 2023 yılında 49 milyon dolar, yani bir önceki yıldan yüzde 40 daha az ödeme yapılacak. Hatırlarsanız Cook geçtiğimiz yıl 99.4 milyon dolar ödeme almıştı.

Appleın CEO’su Tim Cook geliştiricilerin Çin App Storedan 17 milyar dolar kazandıklarını açıkladı

Peki Tim Cook neden kendi alacağı parada düşüş istedi derseniz, bunun sebebi yukarıda bahsettiğimiz finansal kriz ve bu kriz sırasında CEO’ların aldığı yüksek paraların daha dikkat çekici hale gelmesi. Zaten Tim Cook’un 2022’de aldığı para da tepki toplamıştı. Masrafları azaltma adı altında binlerce kişi işten çıkarılırken CEO’ların ve diğer üst düzey yöneticilerin milyonlarca dolar almaya devam etmesi, haliyle tepkileri beraberinde getirmişti. Görünen o ki Tim Cook, kendi alacağı ücrette böyle bir indirim yaparak bu tepkilerden sıyrılmaya çalışıyor. Günün sonunda hala 49 milyon dolar alacağı düşünüldüğünde, bu Cook için hiç de fena bir strateji değil.

İnsanlar artık Apple’da çalışmak istemiyor