Apple çentik tasarımına farklı bir alternatif geliştirdi

Apple, şarj olmayan 2016/2017 MacBook Pro pillerini değiştirecek

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan MacBook modellerindeki çentik tasarımı bazı Apple fanlarının hoşuna gitmedi. Apple bu problemi basit bir şekilde çözüme kavuşturdu.

Apple çentik tasarımına farklı bir alternatif geliştirdi. Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Apple ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Cupertino merkezli şirket son olarak yeni MacBook modellerini tanıtmıştı. 18 Ekim’de gerçekleşen etkinlikte yeni MacBook modelleri görücüye çıkmıştı.

MacBook modellerindeki en ayırt edici unsur ise çentik tasarımı oldu. Elbette yeni nesil MacBook modellerinin daha güçlü olması herkes tarafından beklenen bir unsurdu. Dolayısıyla buna çok fazla şaşırmadık.

Fakat Apple’ın çentik tasarımını MacBook modellerine taşıması biraz sürpriz oldu.

Apple yeni MacBook Pro yongaları M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Apple çentik tasarımına farklı bir alternatif geliştirdi

Çentik tasarımına sahip MacBook modelleri bazılarının hoşuna giderken bazıları tarafından da beğenilmedi. Bu konunun sosyal medyada çok fazla öne çıkmasıyla birlikte Apple basit bir çözüm sundu.

Yayınlanan güncelleme ile MacBook Pro’yu tam ekran modunda açtığınızda çentiğin yan kısımlarında siyah bir çerçeve beliriyor. Böylece ekran da çerçeveliymiş gibi görünüyor. Yani bu tasarım sorununun basit bir yazılımsal güncelleme ile çözümlendiğini söyleyebiliriz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Yeni MacBook Pro modelleri ülkemizde de satışa sunuldu. Fakat fiyat tarafında bazı sıkıntılar var. Yeni bir MacBook Pro satın almak için hatırı sayılır seviyede bir meblağı gözden çıkarmanız gerekiyor. Elbette bu noktada tercih tamamen kullanıcıların.

Facebook tarihe mi karışıyor? İşte tüm detaylar