Apple Car çıkış tarihi daha da gecikecek

Apple car wheel icon feature purple

Geçen yıl Apple’ın gizli otomobil projesine katılmak için Tesla’dan ayrılan eski Autopilot yazılım mühendisi Christopher “CJ” Moore, şirketin yeni yazılım başkanı olarak Orlando, Florida merkezli bir lidar şirketi olan Luminar’a katılmak için Apple’dan ayrıldığını duyurdu. Moore, Apple’da sadece yedi ay kalabildi.”

Apple Car çıkış tarihi daha da gecikecek. Moore, otonom araçların çevrelerini “görmesine” yardımcı olan lazer sensörlerini yapan Luminar’a katılan diğer önde gelen şirketlerden bir grup üst düzey yönetici arasında yer alıyor. Ancak Apple‘dan ayrılması, teknoloji devinin Project Titan olarak bilinen otonom bir elektrikli araba yapma konusundaki şaşkın çabaları için yetenekleri elinde tutma mücadelesinin bir başka göstergesi.

Apple Car çıkış tarihi

Luminar CEO’su Austin Russell yaptığı açıklamada, “Vizyonumuzu gerçekleştirmek ve taşımacılığın geleceğini sunmak için kendi alanlarında dünyanın en iyi liderlerini cezbediyoruz” dedi.

Apple Car çıkış tarihi daha da gecikecek

Apple Car çıkış tarihi

Ayrılma, Apple‘ın son birkaç yılda çok sayıda değişikliğe uğrayan otomobil bölümü için en son sarsıntı. Geçen yıl, projenin şefi Doug Field, Ford’a katılmak için Apple’dan ayrıldı ve daha sonra otomobil üreticisinin elektrikli ve otonom araçlar için yeni oluşturulan Model E bölümünde dijital sistemlerden sorumlu oldu. Adobe’nin CTO’su olarak görev yaptıktan sonra Apple’ın Watch bölümünü yöneten Kevin Lynch, Field‘ın yerine atandı.Birkaç hafta sonra, Kasım 2021’de Moore, daha önce mühendislik başkan yardımcısı olarak görev yapan başka bir Tesla göçmeni olan Stuart Bowers’a rapor vererek kendi kendine sürüş yazılımı üzerinde çalışmak üzere Apple’a katıldı.

Apple Car çıkış tarihi

Projeye 2014 yılında başlanılmasına rağmen, otonom bir elektrikli araç üzerindeki çalışmalar hala erken aşamalarında. Daha önce Apple, yalnızca diğer otomobil üreticileri tarafından kullanılacak kendi kendine sürüş yazılımı geliştirmeyi amaçladığını söylemişti.

Elon Musk, Tesla kredilerini düşürmek için 6 milyar dolar harcayacak