Apple Bir Yıldızını Kaybetti!

Apple Bir Yıldızını Kaybetti

Teknoloji devi Apple, önemli isimlerini tek tek kaybediyor. İşte teknoloji devinin son kayan yıldızı…

Son iki yıldır önemli üst düzey yöneticilerini kaybetmeye başlayan Apple‘da en önemli değişiklik olarak Scott Forstall‘ın 2012 yılının son çeyreğinde Apple‘dan gönderilmesiyle olmuştu. Forstall “iPod’un Babası” olarak biliniyordu.

Apple Bir Yıldızını Kaybetti!

Teknoloji devinde son kayan yıldız ise Greg Christie oldu. 20 yıllık hizmetinin sonunda şirketten ayrılan Christie, Apple İnsan Arayüzü Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Ayrıca iPhone için “kaydırarak açma” özelliğini geliştiren Christie’nin diğer önemli özelliği ise iOS 7 tasarım takımına liderlik etmesiydi.

9to5mac tarafından yapılan habere göre Christie, tüm tasarım işinden sorumluydu ve sadece Craig Federighi’ye rapor veriyordu. Bu durum John Ive’nin hem donanım, hem de yazılıma karışmasıyla değişmeye başladı. 2012 yılında yaşanan sarsıntıdan sonra güç kazanan Ive, Christie ile sık sık karşı karşıya gelmeye başlamışlardı.

Apple cepheside Financial Times’a verdiği demeçte Christie’nin ayrılışını ve emeklilik planlarını doğruladı. Christie’nin ayrılmasıyla beraber yazılım tasarımının tüm kontrolünü Jony Ive’nin eline alması bekleniyor.

Sizce Apple‘ın değerli yöneticilerini kaybetmesi, gelecek için zayıflamasına neden olabilir mi?

Google GSM Ağı Kuruyor!