Apple ARKit 3 bomba gibi geliyor!

Apple arkit 3

Hem şu anın hem de geleceğin en önemli teknolojilerinden olan Apple ARKit 3 WWDC 2019 kapsamında tanıtıldı. Dünyanın en büyük şirketlerinin büyük araştırmalar yaptığı artırılmış gerçeklik teknolojisi, şimdiden neredeyse bütün sektörlerle bütünleşmiş durumda.

Ford şirketinin arabaları artırılmış gerçeklik ile tasarlamasından yiyecek sektöründe menülerin kullanımına kadar neredeyse her alanda kullanılan bu teknoloji, geleceğin ta kendisi. Apple ise bu teknolojiyi ARKit ile çok daha ileri uygulamalara taşımak istiyor.

Apple ARKit 3 uygulaması iOS 13 ile geliyor

Tüm Dünyanın gözünü çevirdiği WWDC 2019 etkinliği kapsamında Apple yeni ARKit uygulamasını tanıttı. Şirket tarafından yapılan artırılmış gerçeklik yatırımları elbette sadece ARKit değil. Apple, ARKit 3 ile birlikte  RealityKit ve Reality Composer gibi araçları da duyurdu.

Apple artırılmış gerçeklik

Bu her iki araç da, iş hayatında bazı kolaylıklar sağlayabilecek. Artırılmış gerçekliğin, özellikle de 3B teknolojisiyle bu kadar paslaşmasının en önemli nedeni bu. Üretim sürecinde tasarlama aşaması, sonucun görülememesi nedeniyle son derece zordur. Bu nedenle Apple, tasarımcıların üretim sürecini görebilmeleri için de artırılmış gerçeklik teknolojisine önem gösteriyor.

Her ne kadar bu ARAÇLAR Apple tarafından geliştiriliyor olsa bile, şirket şu anda daha çok oyunlara ağırlık verdi. Artırılmış gerçekliğin en büyük kullanım alanı: Oyun sektörü. Son olarak Reality SDK özelliğinden de bahsetmek gerekiyor. Bu özellik sayesinde tüm çevre koşullarını; artırılmış gerçeklik uygulamasında kullanabileceksiniz. Sizce de Apple, bu teknolojiyi başarılı bir şekilde ileriye taşıyabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

ARKit uygulamalarına talep çok fazla