Apple daha ucuz bir VR gözlük üzerinde çalışıyor

apple

Bloomberg ve The Information’a göre Apple, henüz duyurulmamış olan karma gerçeklik başlığının daha uygun fiyatlı bir versiyonu üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

Uzun süredir konuşulan karma gerçeklik cihazıyla ilgili önceki raporlara göre, yaklaşık 3.000 $’a mal olacak, bu da geçen yıl piyasaya sürülen Quest Pro kulaklık Meta’nın fiyatının iki katı. Apple mühendislerinin, Quest Pro’nun fiyatına daha yakın, daha bütçe dostu bir sürüm geliştirmek için çalıştıkları ve bu amaca ulaşmak için daha ucuz bileşenler kullanmak gibi stratejileri şimdiden tartıştıkları bildiriliyor.

Apple daha ucuz bir VR gözlük üzerinde çalışıyor

Amiral gemisi cihazında her göz için 4K dahili ekran bulunurken, daha uygun fiyatlı muadili muhtemelen daha düşük çözünürlüklü olanları kullanacak. Şirketin mühendisleri ayrıca daha az kamera ve daha yavaş işlemciler kullanmayı düşünüyor, bu da dahili fan ihtiyacını ortadan kaldıracak. Şirket aygıtı, AirPod’larla da daha iyi çalışmasını sağlayacak özel H2 kablosuz yongasıyla donatmamayı tercih edebilir. Bu ayın başlarında yayınlanan bir Bloomberg raporu, teknoloji devinin 2025 yılına kadar Broadcom’un yerini alacak kendi Bluetooth ve WiFi çipini geliştirdiğini iddia etti.

Kaynakların bildirdiğine göre, daha ucuz olan karma gerçeklik kulaklığı çok erken bir aşamada ve Apple henüz çalışan bir prototip oluşturmadı. Ancak Bloomberg’e göre, Apple’ın 1.000 kişilik Teknoloji Geliştirme Grubu’nun çoğunluğu iki kulaklık üzerinde çalışıyor ve şirket bunu gelecek yıl veya 2025’te piyasaya sürebilir.

Renault küresel çapta 1.466.729 adet satış rakamına ulaştı