Apple bir sonraki etkinliğini 14 Eylül’de gerçekleşecek

Apple bir sonraki etkinliğini 14 Eylül'de gerçekleşecek

Apple bir sonraki büyük sonbahar etkinliğini 14 Eylül Salı günü gerçekleşeceğini duyurdu. “California akışı” sloganını taşıyan etkinlik, Apple Park’tan yayınlanan bir sanal etkinlik olacak. İşte detaylar.

Apple genellikle sonbahar etkinliğinde yılın yeni iPhone’larını duyuruyor. Bu yıl da iPhone 13 serisinin duyurulması bekleniyor. Yeni telefon serisi görünüşe göre iPhone 12 ile aynı boyutlarda olacak, ancak bazı modeller için farklılıklar söz konusu. Yeni telefonların ayrıca daha küçük ekran çentik ve geliştirilmiş kameralara sahip olması bekleniyor.

Apple bir sonraki etkinliğini 14 Eylül'de gerçekleşecek

Apple’ın dünya çapındaki pazarlamadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak’ın paylaştığı bir video dikkat çekti. Videodan yola çıkarsak yeni iPhone, Google’ın bazı Pixel telefonlarda sunduğu gibi bir astrofotografi moduna sahip olabilir. Her şey 14 Eylül’de netleşecek ancak kamera kısmında ciddi farklılıklar bekleyebiliriz. Aynı zamanda şirketin iOS 15 hakkında da bilgi vermesi bekleniyor. Apple’ın etkinlikte sunmayı planladığı başka projeleri de var. Bunlardan biri de Apple Watch Series 7 olarak adlandırılan akıllı saat serisi.
Apple’ın bir sonraki giriş seviyesi AirPod’larının da tanıtılması bekleniyor. Şirketin özel tasarım çipleri ve bir SD kart yuvası ile donatılmış yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’ların da yolda olduğu söyleniyor. Etkinlik şirket için zor bir döneme denk geldi. Apple bir süredir kullanıcıları tarafından gelen taciz ve ayrımcılık gibi şikayetlerle baş ediyor. Çalılanlar şirket içi bir çok politikada değişiklik talep ediyor.

Tecno Camon 16 inceleme: Çift ışıklı 16MP selfie kamerası var!