Apple AirTag ile kayıp bavulunu buldu

Apple, AirTag yeni güncelleyle istenmeyen takibi engelliyor

Apple geçen yıl AirTag’i tanıttığından beri, internete sitelerinde onunla ilgili oldukça değişik hikayeler paylaşılmaya başlandı.

Apple AirTag ile kayıp bavulunu buldu. Bu sefer, bir adam balayına giderken kaybedilen valizlerinin hesabını  AirTag’inden ve PowerPoint sunumundan yardım alarak havayolu firmasına soruyor.

Elliot Sharod ve eşi Helen, 17 Nisan’da Güney Afrika’daki düğünlerinden Birleşik Krallık’a uçuyorlardı. Önce Abu Dabi ve Frankfurt aktarmalı bilet alan çift, daha sonra pandemi nedeniyle uçuşu farklı bir rotaya çevirmek zorunda kaldı. Bir şekilde İngiltere’ye geri döndüler ama bagajları onlarla geri dönmedi.

Apple AirTag

Şans eseri, Sharod  onları haritada takip edebilmek için her valizin içine birer AirTag yerleştirmişti. Çift Find My uygulaması ile bagajlarının Frankfurt’taki ilk durağa gittiğini ama Londra’ya giden uçağa hiç binmediğini keşfetti. Uçuştan sorumlu olan havayolu şirketi Aer Lingus, çantaların Sharod’un evine teslim edileceğini söyledi. Ama ertesi gün üç valizden yalnızca ikisi bunu başarabildi.

Apple AirTag

Apple AirTag ile kayıp bavulunu buldu

Sayısız arama ve mailden sonra, Aer Lingus sorunu hala çözememişti. Sharod daha sonra Twitter’dan da bir şikayette bulundu ama çözüm hala yoktu. Bu noktada Sharod farklı bir yaklaşım denemeye karar verdi: Find My uygulamasından alınmış ekran görüntülerinin olduğu bir PowerPoint sunumu videosunu paylaşarak, kayıp valizinin tam olarak nerede olduğunu gösterdi.

Apple AirTag

Sharod CNN’e verdiği röportajda kayıp valizinin Londra, Pimlico’da iki farklı noktada görüldüğünü ama 21 Nisan’dan beri başka hiçbir hareket olmadığını söyledi. Havayolları valizi video sunumuna rağmen bulamazken, valizinin çalındığını düşünen Sharod polisle temasa geçti.

Apple ekran sorunu olan Watch Series 6 cihazları için ücretsiz onarım programını duyurdu