Apple AirTag tanıtıldı! İşte fiyatı

airtag

Apple takip etiketi olarak tasarladığı ürünü AirTag’i tanıttı. İşte Apple AirTag fiyatı özellikleri ve konu hakkındaki herşey.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Apple merakla beklenen Nisan etkinliğini bugün gerçekleştirdi. Cupertino merkezli şirket etkinlikte yeni iPad ve iMac modellerini tanıttı. Bunların haricinde uzun bir süredir beklenen AirTag de nihayet bugün tanıtıldı.

Apple’ın AirTag’i basit bir yer bulucu olarak çalışıyor. iPhone’da yer alan Find My uygulaması üzerinden AirTag’in yerini basit bir şekilde bulabiliyorsunuz. Peki bu cihaz pratikte ne işimize yarayacak.

AirTag’i sürekli kaybettiğiniz ve bulurken uzun süre uğraştığınız bir eşyaya yapıştırabilirsiniz. Bu anahtarınız, evcil hayvanınız ya da değerli bir eşyanız olabilir.

airtag 1

Apple AirTag tanıtıldı! İşte fiyatı

Örneğin anahtarınızı sürekli kaybediyorsanız, her sabah evden çıkarken dakikalarca anahtarınızı arıyorsanız, AirTag sizin için büyük bir kolaylık sağlayacaktır. AirTag üzerinde yer alan mikrofon sayesinde anahtarınızın yerini basit bir şekilde bulabileceksiniz.

Apple’ın akıllı etiketi temelde Bluetooth sistemi ile çalışıyor. Eğer AirTag yakında değilse, yerleşik U1 çipi ve Ultra Geniş Bant teknolojisinin bir kombinasyonu kullanılarak izlenebiliyor. Apple bunu Hassas Bulma olarak adlandırıyor ve kamera, ARKit, ivmeölçer ve jiroskoptan gelen girdileri kullanıyor.

Ayrıca etiketinizi kayıp olarak nitelendirdiğinizde farklı kullanıcılar tarafından bulunabiliyor. Böylece kayıp eşyanız da basit bir şekilde size ulaştırılabiliyor. AirTag’in fiyatı ise 29.99 dolar olarak belirlenmiş durumda.

2TB hafızalı iPad Pro 2021 tanıtıldı!