Apple AirPower neden hala satılmıyor? İşte cevabı!

Apple AirPower

Apple son günlerde yeni iPhone modelleriyle gündeme gelse de aslında firmanın unutturmaya çalıştığı bir ürün var. Apple AirPower size tanıdık geliyor mu? Duyurulmasının üzerinden bir yıl geçen ürün hala raflarda değil!

Apple 2017 yılında duyurduğu akıllı telefonlarında kablosuz şarj özelliği ilk defa kullanmıştı. iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde yer alan Qi standardında kablosuz şarj özelliği sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak Apple, 2017 yılında bir kablosuz şarj standı da duyurmuştu. Bu ürün hala satışa çıkmadı. Üstelik Apple, geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte AirPower ürününden hiç bahsetmedi. Ürünün neden hala satışa çıkmadığı ise ortaya çıktı.

Apple AirPower uzun bir süre daha satışa çıkmayacak!

Apple AirPower bir süre daha raflarda kullanıcılarla buluşamayacak. Bunun en önemli sebebi ise cihazın iddiası. Apple AirPower, aynı anda üç farklı ürünü şarj etme iddiası taşıyor. Şarj matının üzerine bir iPhone, bir akıllı saat ve AirPods kablosuz kulaklığı yerleştirip şarj etme fikri son derece pratik görünüyor. Ancak bu cihazların çok fazla ısınmasına sebep oluyor.

Apple AirPower

Tek şarj aletinde birden fazla kablosuz şarj bobini kullanmak uzun vadede cihazların bataryalarına zarar veriyor çünkü her şarjda ortaya yüksek ısı çıkıyor. Birbirlerine yakın konumlandırılan bobinler, elektrik akımından yayılan parazitler sebebiyle istenmeyen derecelerde ısı oluşmasına sebep oluyor. Bunun tek çözümü bobinleri uzak şekilde konumlandırmak ancak bu istenmeyen bir şey. Çözümün ne olacağı ise henüz belirsiz.

Mi Store Türkiye fiyatlarıyla şok etti!

Burada asıl ilginç olan nokta ise şu, Apple geçtiğimiz hafta üç yeni akıllı telefon daha duyurdu ve onlarda da kablosuz şarj özelliği bulunuyor. An itibariyle Apple ekosisteminde 6 adet akıllı telefon, iki adet akıllı saat ve bir adet kablosuz kulaklık kablosuz şarj özelliğine sahip. Ancak Apple’ın kendi ürünleri için herhangi bir kablosuz şarj çözümü bulunmuyor.