Apple Airpods en çok tercih edilen kulaklık oldu

apple airpods

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan Counterpoint tarafından yapılan araştırmada Apple AirPods en çok tercih edilen kulaklık oldu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Artık kablosuz kulaklıkların yavaş yavaş tarihe karıştığını söyleyebiliriz. Son dönemde hemen hemen her akıllı telefon üreticisi, satışta olan modelleriyle uyumlu kablosuz kulaklıklar da üretiyor. Bu kulaklıklara olan talebin fazla olması, kablolu kulaklıkların da yavaş yavaş mazi olmaya başladığının bir kanıtı.

Peki kullanıcılar arasında en popüler kablosuz kulaklık hangisi? Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan Counterpoint, ABD’de en çok kullanılan kablosuz kulaklıklar üzerine ufak bir araştırma yaptı.

200 kişi ile yapılan araştırmada, en çok tercih edilen kulaklığın Apple AirPods olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya katılan 200 kişiden 57’si AirPods kullandığını söylerken, 39’u ise tercihini BOSE’dan yana kullandı. 33 kişi Samsung logolu kablosuz kulaklıkları tercih ederken, 31 kişi ise Sony’den memnun olduğunu belirtti.

Araştırmada bir diğer Apple markası Beats ise 26 kişiyle 5. sırada yer aldı. Elbette araştırmanın 200 kişi ile yapılmış olması, hata payının hayli yüksek çıkmasına neden olacaktır. Ayrıca araştırma bölgesi için ABD’nin seçilmiş olması da Apple için ayrı bir avantaj. Muhtemelen bu  araştırma Güney Kore’de yapılsaydı Samsung, Çin ya da Hindistan’da yapılsaydı Huawei ya da Xiaomi lider çıkabilirdi.

iPhone 11 Pro ve Galaxy Note 10+ kamera karşılaştırması için tıklayın