Apple 5G modem üretiminde son virajda

Apple çalışanları greve başladı!

Daha önce bildirildiği üzere Apple, 2023’ten itibaren Qualcomm’un hücresel modemlerini tescilli 5G modemi için, büyük ölçüde terk etmeyi planlıyor.

Apple 5G modem üretiminde son virajda. Wall Street Journal’ın haberine göre Apple yalnızca gelecek yıl piyasaya çıkmayı hedeflemekle kalmıyor, aynı zamanda  bu modemin önemi hakkında pek çok ipucu veriyor.

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Apple gizliliğiyle bilinen bir marka olmasına rağmen, chip pazarında bir değişiklik yapmaya karar  verdiğinde, Cupertino şirketi bile hamlelerini gizleyemiyor. Wall Street Journal, Apple’ın modern çiplere yöneldiği bazı işaretler veriyor. Örneğin:

– 2019’da şirket, 2.200 çalışanı da dahil olmak üzere Intel’in akıllı telefon-modem işinin çoğunluğunu satın aldı;

Qualcomm’un memleketi San Diego’da Apple, hücresel modem çiplerini geliştirmek ve entegre etmekle doğrudan ilgili 140 civarında pozisyonun reklamını yapıyor;

– Qualcomm’un CFO’su 2021’de şirketin, Apple’ın 2023’te mobil cihazlarında kullandığı 5G modemlerin %20’sini tedarik etmeyi beklediğini söyledi.

Xiaomi Mi CC10, Qualcomm Snapdragon 870 yongasına sahip olacak

Apple 5G modem üretiminde son virajda

Bu üç nokta göz önünde bulundurulduğunda, Apple yalnızca tescilli 5G modemlerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda CCS’de kıdemli araştırma direktörü Wayne Lam’ın açıkladığı gibi, bu şirkete rakiplerine göre daha fazla avantaj sağlayacağı için de önemli olacak gibi görünüyor.

Snapdragon 732G

5G modemi Apple için her açıdan umut verici görünse de -Mac için M çipleri de büyük bir başarıydı- bir analist, Apple’ın çok uzun zaman aldığı için yeni bir kablosuz modem tasarlama, üretme ve ardından test etme konusunda zorlanabileceğini söylüyor.

Kesin olan bir şey var ki, Apple 5G modem pazarına giriyorsa ve bunu 2023’te çıkacak iPhone’da kullanmayı planlıyorsa, bunu yapmaya fazlasıyla hazır.

Metaverse arsaları yok satmaya devam ediyor