Sanal gerçeklik sağlık sektöründe devrim yaratabilir: VR yükseliyor

Sanal gerçeklik sağlık sektöründe

Sanal gerçeklik sağlık sektöründe giderek daha fazla kullanılıyor. Özellikle son yıllarda neredeyse her alanda bu teknolojinin kullanıldığı görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Sanal gerçeklik sağlık sektöründe her geçen yıl geniş bir kullanım alanı yaratıyor. Uzmanlara göre sanal gerçeklik sadece oyun dünyasında etki yaratmıyor. Aynı zamanda sağlık sektöründe de büyük bir değişim oluşturuyor. Genellikle temel bazı tedavilerde sanal gerçeklik tercih edilebiliyor.

Birleşik Krallık ulusal sağlık sistemi kapsamında yapılan bazı denemeler ile birlikte sanal gerçekliğin aslında tahmin edilenden çok daha fazla katkı sağladığı görüldü. Anksiyete ve ağrı gibi şikayetlerin tedavisinde sanal gerçeklik önemli bir etki yaratıyor. Yapılan testler sonucunda elde edilen verilere göre VR teknolojisi sağlığı önemli ölçüde destekliyor.

Sanal gerçeklik sağlık sektöründe dönüşüm yaratıyor

Yaşanan bazı beyin hasarından sonra yürümekte bile güçlük çeken hastalar var. VR kullanarak bu hastaların yürüme gibi faaliyetleri sanal dünyada yapmaya başladığı görülüyor. Bu durum onlarda anksiyete gibi problemlerin yaşanmasını engelliyor.

Sanal gerçeklik sağlık sektöründe

İngiltere ulusal sağlık araştırmaları enstitüsü bu konuda şanslı olduklarını ifade etti. Ayrıca Oxford VR kurucularından Daniel Freeman ise bu yeni teknolojinin olumlu sonuçlar doğurduğunu düşünüyor. Onlara göre sanal gerçeklik sayesinde insanlar ruhsal problemlerle daha güçlü bir şekilde baş edebilir. VR sağlık sektöründe dönüşüm yaratmaya devam ediyor.

Google Fotoğraflar ‘Kilitli Klasör’ özelliği Pixel olmayan cihazlara geliyor

Tüm bunlara ek olarak ulusal sağlık sistemine bu tür teknolojilerin katkıda bulunduğu söyleniyor. Mesela İngiltere ulusal sağlık sistemi VR gerçeklik teknolojisi sayesinde 2 milyon sterlin tasarruf etti. Peki sizce sanal gerçeklik sağlık sektöründe çok daha aktif bir şekilde kullanılabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.