Anonymous , Türkiye ile Nasıl Savaşıyor?

anonymous

14 Aralıkt’tan beri Türkiye’ye saldıran Anonymous, 400 binden fazla TR uzantılı sitenin yavaşlamasına veya çökmesine sebep oldu.

Anonymous bugün itibariyle de, akşam 16.30’dan itibaren çok sayıda bankanın web servisi işlemez hale geldi, POS sistemleri ile sisteme bağlanmada çıkan aksaklılar yüzünden banka kartları, kredi kartları ve bankamatikler ödemelerde sınırlı sayıda da olsa sorunlar yaşanmaya başladı.anonymous

Anonymous’un .tr alan adlarını yöneten Nic.tr’a yaptığı saldırıda 40 gbps yoğunluğunda DDoS yöntemi kullandığı da tespit edildi. 40 gbps gibi bir hız çoğu kişiye büyük görünmeyebilir ancak bugünün standartlarında siteleri çökerten çoğu DDoS saldırısı 8 gbps yoğunluğunu kullanıyor. Yani Türkiye’ye yönelik saldırı, dünyanın en yoğun saldırılarından biri olarak tarihe geçti.

Anonymous ise bu saldırının nedeni olarak, Türkiye’nin Rusya ile sürtüşmesini ve IŞID’e destek verdiği iddialarını gösterdi. Ayrıca saldırıların devam edeceğinin de altını çizen Anonymous’un ikinci saldırı ise bankacılık sistemlerine yöneldi.

Saldırılar nedeniyle devlet kurumlarının da teyakkuzda olduğu anlaşılıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, saldırıların aslında önlenebileceğini ancak Türkiye’nin internet sunucularının bulunduğu ODTÜ’nün bu sunucuları BTK’ya devretmeyi reddettiğini ancak gerekli güvenlik önlemlerini de alamadığını dile getirerek ODTÜ’yü suçladı.

Peki bu saldırılar nasıl gerçekleşti?

Tr alan adlarını düzenleyen, ns1.nic.tr’den ns5.nic.tr’e kadar 5 tane nic.tr sunucusu bulunuyor. Anonymous bu sunuculara toplamda 40 Gbps hızında bir yoğunlukla DDoS saldırısı düzenledi. Türkiye, bir süreliğine yurt dışından Türkiye’ye gelen trafiği keserek bu saldırıların .tr uzantılı siteleri çökertmesini engelledi ancak bu da yurt dışıdnan Türkiye’yedeki e-ticaret sitelerine ulaşmak isteyenleri engelledi. Türk siteleri yurt dışındaki müşterilerini kaybetmiş oldular.

Bakalım, bugün itibariyle bankacılık sistemlerine yapılan saldırı nasıl engellenecek ve bu saldırı bankacılık sisteminde ne kadar büyük bir zarara yol açacak?

Android 6.1 güncellemesi hakkında 5 bilgi!