Angry Birds Yolun Sonunda!

Angry Birds Yolun Sonunda

Angry Birds’ün geliştiricisi olarak ün yapan Ravio’da işler kötü gitmeye başladı.

2012 yılına kadar liderliği koruyan ve alanında gösterdiği başarı ile tüm cihazlara girmeyi de başaran firma değişen oyun dünyasına ayak uyduramadığı için zor günlerden geçiyor.

Angry Birds Yolun Sonunda!

2011 yılına oranla 2012 yılında yaşadığı yüzde 101 oranındaki büyüme başarısı firmanın gelecek vaad ettiğinin göstergesi olarak görülüyordu. Tüm bunlara rağmen Ravio 2013 yılında beklenileni alamadı ve oldukça zor duruma düştü.

2013 yılında 216.33 milyon doları kasasına sokmayı başaran firma önceki yıla oranla sadece yüzde 2.5’luk bir artış yaşadı.

ANGRY BIRDS ÖLÜYOR MU?

Değişen mobil oyun sektörü Ravio’nun değerinin hızlı bir şekilde düşmesinin en büyük sebebi olarak gösteriliyor. Ravio’nun, Angry Birds’ü indiren kullanıcılardan 1 dolar almayı bırakarak bu gidişat için ilk hamleyi yapması gerektiği söyleniyor, çünkü oyuncuların eğiliminin ücretsiz oyunlar olduğu açıkca ortada.

Ücretli oyunların daha az indirilmesinin de sebebi olarak görülen alternatif ücretsizlerin stratejisi oyun içi ödeme sistemi. Bu sistem sayesinde oyuncuların oyun içinde isteklerine bağlı olarak oyun içi malzeme alması amaçlanıyor ve şirketler bu yoldan ek gelir elde etmeye çalışıyor.

CANDY CRUSH DURDURULAMIYOR!

Bu stratejiyi en iyi uygulayan oyunlar ise her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu oyunların en iyi örnekleri Clash of Clans ve Candy Crush Saga olarak sayabiliriz. Her ne kadar ücretsiz olsa da Candy Crush Saga üreticisi King sadece oyun içi alım sistemi sayesinde 1.5 milyar dolar gelir elde etti.

Cortana Onlarla Konuşmayacak!